Peter Klimant Samospráva

Primátorom chce byť aj právnik a kritikou nešetrí: Moravce sú na nižšej úrovni ako okolité dediny!

Zástup kandidátov na primátorskú stoličku sa nám znovu rozrástol o ďalšie meno. Do volebného boja o kreslo prvého muža Moraviec sa pustí aj mladý právnik.

Ilustračný obrázok k článku Primátorom chce byť aj právnik a kritikou nešetrí: Moravce sú na nižšej úrovni ako okolité dediny!
Zdroj: Dnes24.sk

Záujem o miesto primátora Zlatých Moraviec nám najnovšie potvrdil 27-ročný Daniel Solárik, ktorý sa do volebného boja púšťa ako nezávislý kandidát. „Rozhodol som sa kandidovať na funkciu primátora mesta preto, lebo ma už oči bolia z toho, ako mesto stagnuje a upadá takmer po všetkých stránkach,“ povedal Solárik.

Kritika na súčasné vedenie

Kritikou na súčasné vedenie ani trochu nešetril. „Zlaté Moravce sú okresným mestom, ale sú na o veľa nižšej úrovni, ako sú okolité dediny. Takým hlavným dôvodom je to, že vedenie mesta, počnúc primátorom, mestským zastupiteľstvom, mestským úradom a mestskými podnikmi, svojou politikou a výkonom svojich funkcií spôsobujú mestu problémy a dostávajú ho do nelichotivej pozície,“ vyjadril sa.

V meste ho trápi viacero problémov

Ako hlavné dôvody svojej kandidatúry uviedol hneď niekoľko problémov, ktoré ho v meste trápia. „Neefektívne nakladanie s mestskými financiami; neriešenie problému s bytovou otázkou; dlhodobé neriešenie problému s neprispôsobivými obyvateľmi mesta a nevyužívanie možností na rozvoj mesta, ktoré mesto má k dispozícii,“ prezradil svoje dôvody.

Taktiež prezradil, čo sú podľa neho priority v Moravciach, ktoré by v prípade svojho zvolenia začal riešiť ako prvé. „Reorganizácia mestského úradu a mestských podnikov; riešenie dopravnej situácie v meste; zahájenie projektu výstavby nájomných bytov; sprevádzkovanie plavárne na Strednej odbornej škole polytechnickej a v neposlednom rade „konečne“ začať riešiť problém s neprispôsobivými obyvateľmi mesta,“ povedal.

Chce byť v kontakte s ľudmi

Počas svojej kampane má v pláne byť v kontakte s ľuďmi z mesta. Komunikovať s nimi chce osobne, no nebráni sa ani rozhovorom prostredníctvom internetu. Takto chce zistiť ich problémy a čo by chceli v Moravciach zmeniť.

Solárik sa na záver vyjadril, že mesto už potrebuje vo vedení novú krv. „Mesto by potrebovalo vymeniť starú garnitúru ľudí, ktorí ho doteraz viedli, a mestu spôsobili viac škody ako osohu a nahradiť ich novou generáciu mladých ľudí, pre ktorých bude toto mesto ešte dlhé roky domovom.“

Praktické skúsenosti s mestskou politikou zatiaľ nemá

Skúsenosti Daniela Solárika s mestskou politikou sú zatiaľ skôr teoretické, ako praktické. Dva roky bol členom Smeru, no po čase zo strany odišiel, pretože si podľa vlastných slov uvedomil, že „tadiaľ cesta nevedie.“ Má ukončený bakalársky stupeň práva na Trnavskej univerzite a v štúdiu pokračuje ďalej.

Štyria istí kandidáti

Do tohto momentu svoju kandidatúru na primátorský flek potvrdili celkom 4 kandidáti. Okrem Solárika povedala svoje áno šéfka župných nemocníc Marta Eckhardtová, riaditeľ Strednej odbornej školy technickej Dušan Husár a miestny podnikateľ Jozef Martinec. V hre je ešte súčasný primátor Peter Lednár a ex-primátorka Serafína Ostrihoňová. Ani jeden z nich však zatiaľ nepotvrdil svoju kandidatúru.

Foto: súkromný archív Daniela Solárika

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM