Peter Klimant Správy

Na svete je meno ďalšieho záujemcu o post primátora Moraviec: Kto je kandidátom strany Smer?

Postupne sa dozvedáme mená záujemcov o post primátora Zlatých Moraviec. Najnovšie so svojím kandidátom prišla politická strana Smer-SD. Toto je jeho meno...

Ilustračný obrázok k článku Na svete je meno ďalšieho záujemcu o post primátora Moraviec: Kto je kandidátom strany Smer?
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Kandidátom strany Smer-SD v doplňujúcich primátorských voľbách v Zlatých Moravciach bude nestraník Dušan Husár. Jeho kandidatúru dnes oficiálne oznámil okresný predseda strany v Zlatých Moravciach Marián Kéry. Ako uviedol, z členov Smeru-SD nemal nikto záujem ísť do súboja o primátorské kreslo, preto sa strana rozhodla podporiť 57-ročného nestraníka a riaditeľa Strednej odbornej školy (SOŠ) technickej v Zlatých Moravciach Dušana Husára.

"Je to v prvom rade slušný človek bez škandálov, ktorý má skúsenosti s tým, ako riadiť a zároveň má skúsenosti aj z komunálnej politiky, pretože už viacej volebných období je aj poslancom mestského zastupiteľstva. Preto má našu dôveru,“ skonštatoval Kéry.

Husár pripomenul, že je rodákom zo Zlatých Moraviec, kde už 37 rokov aj žije a pracuje. „Nie som členom žiadnej politickej strany. Mám manželku, dve deti a vediem usporiadaný život, vyznávam tradičné hodnoty a podľa toho aj žijem. Čo sa týka volebnej kampane, tak z mojej strany bude primeraná a slušná. Môžem ponúknuť svoje skúsenosti z komunálnej, ale i vysokej politiky, pretože sa už dva roky stretávam zo zástupcami Smeru-SD i opozičných strán pri presadzovaní reformy vzdelávania,“ povedal Husár.

Jeho volebný program sa v súčasnosti ešte len vytvára. Ako sám povedal, chce sa v ňom zamerať na transformáciu mestskej nemocnice, ale aj na rozvoj školstva. „Napríklad školné v našich materských školách je 12 eur a patrí k najvyšším v regióne. Chcel by som, aby sa tieto peniaze vracali späť do škôlok a aby sa mohli využívať na edukačný proces. Chcem sa zamerať aj na efektívnejšie fungovanie mestských podnikov, na výstavbu učiteľských a nájomných bytov i na čistotu v meste. Mnohí kandidáti budú hovoriť o podpore zamestnanosti. Ja mám oproti nim tú výhodu, že z pozície riaditeľa SOŠ technickej poznám všetky výrobné podniky v regióne. Aj dnes sme mali rokovanie so zástupcami spoločnosti Jaguar, ktorí prejavili záujem o vstup do duálneho vzdelávania,“ hovorí o svojom programe Husár.

Hl. foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Moravce majú prvého oficiálneho kandidáta na primátora: O kreslo zabojuje Michal Cimmermann

Poznáme meno ďalšieho záujemcu o primátorské kreslo v Moravciach, je to žena!

Termín primátorských volieb je už známy: V TENTO deň si zvolíme novú hlavu Zlatých Moraviec

Strana Smer odhalila svojho kandidáta: O primátorský flek zabojuje Dušan Husár
1
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM