Peter Klimant Správy

Moravce majú prvého oficiálneho kandidáta na primátora: O kreslo zabojuje Michal Cimmermann

V apríli si v Zlatých Moravciach zvolíme novú hlavu nášho mesta. Až doposiaľ nebol známy žiadny oficiálny kandidát. Vo štvrtok však svoju kandidatúru oficiálne oznámil mestský poslanec Michal Cimmermann

Ilustračný obrázok k článku Moravce majú prvého oficiálneho kandidáta na primátora: O kreslo zabojuje Michal Cimmermann
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu 9. apríla si Zlatomoravčania zvolia svojho nového primátora. Doplňujúce voľby sa v našom meste budú konať po tom, čo v októbri minulého roka prišla Serafína Ostrihoňová o svoju primátorskú funkciu.

Prvý oficiálny kandidát

V meste sa už dlhšie hovorí o viacerých možných kandidátoch, žiadny z nich však svoju kandidatúru oficiálne nepotvrdil. Vo štvrtok však svojho kandidáta oficiálne predstavili zlatomoraveckí poslanci z Klubu nezávislých poslancov. Je ním tridsaťročný právnik a mestský poslanec Michal Cimmermann.

„Je veľmi aktívny, či už v občianskom združení a v mnohých iných verejných funkciách a takisto veľmi aktívne pristupuje k tvorbám uznesení a iných materiálov, ktoré predkladáme na mestské zastupiteľstvo. Náš poslanecký klub má jeden spoločný kolektívny názor, ako by naše mesto malo v budúcnosti vyzerať a zastávame názor, že nastal ten správny čas, aby sa do vedenia mesta posadil človek, ktorý bude robiť zodpovednú komunálnu politiku,“ povedal Roman Šíra, predseda Klubu nezávislých poslancov, ktorý združuje piatich zlatomoraveckých poslancov.

„Som veľmi rád, že moji kolegovia mi dali túto dôveru, aj keď priznám sa, vzhľadom na situáciu v meste, ktorá tu momentálne panuje, to určite nebude jednoduché,“ vyjadril sa Cimmermann.

Podľa jeho slov sa po prvýkrát v histórii mesta stalo to, že viacerí poslanci súčasne podporili kandidáta na post primátora, ktorý pochádza priamo z ich radov. "Toto považujem za plus a dôkaz toho, že viem nájsť spoločnú reč aj s ostatnými poslancami, čo tu v minulosti chýbalo,“ dodal Cimmermann, ktorý by v prípade svojho víťazstva chcel napríklad zaviesť šetrenie na mestskom úrade i v mestských podnikoch, či postarať sa o naštartovanie výstavby nájomných bytov. Okrem toho by chcel ako primátor uskutočniť napríklad i opravu Župného domu a Migazziho kaštieľa či zvýšiť podporu mestských častí. Bližšie detaily zo svojho volebného programu však zatiaľ prezrádzať nechcel.

Bez podpory politických strán

Roman Šíra vo svojom vyjadrení prezradil, že si myslí, že Cimmermanna by mohli podporiť i nejaké politické strany. Novopečený kandidát však dopredu jasne povedal, že si chce zachovať svoju nezávislosť. " Idem ako nezávislý. Nikto mi nesľúbil žiadnu podporu a myslím, že nebolo by to ani veľmi rozumné, keďže som kandidoval pred rokom ako nezávislý za poslanca," uviedol a zároveň dodal, že ak by aj nejakú ponuku na stranícku podporu dostal, odmietol by ju.

Cimmermann plánuje robiť svoju volebnú kampaň na priamom kontakte s ľuďmi. Peniaze na kampaň budú podľa jeho slov pochádzať z jeho vlastného vrecka.

Môže vás zaujímať:

Termín primátorských volieb je už známy: V TENTO deň si zvolíme novú hlavu Zlatých Moraviec

Marta Balážová oficiálne prevzala všetky právomoci primátora!

Prvý oficiálny kandidát na post primátora Moraviec
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM