Peter Klimant Samospráva

Na poslancov a primátora čaká rokovanie: Hlasovať sa bude aj o Husárovom plate

V závere mesiaca máj sa bude v Moravciach rokovať. Mestské zastupiteľstvo zasadne už v pondelok. Riešiť sa bude aj plat novozvoleného primátora.

Ilustračný obrázok k článku Na poslancov a primátora čaká rokovanie: Hlasovať sa bude aj o Husárovom plate
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Zasadnutie Mestského zastupiteľstva sa v Zlatých Moravciach konalo len nedávno, 9. mája, ešte jedno sa však tento mesiac uskutočniť stihne.

V poradí 16. zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Zlatých Moravciach sa bude konať v pondelok 30. mája o 16:00 hod. v obradnej sále Mestského strediska kultúry a športu v Zlatých Moravciach.

Na poslancov a primátora čaká celkovo až 59 bodov. K tým najzaujímavejším bude patriť hlasovanie o poverení zástupcu primátora mesta a hlasovanie o návrhu na určenie platu primátora Dušana Husára.

Výška platu primátora sa udáva podľa platného zákona. Marta Balážová, ktorá pred príchodom Husára plnila funkciu zastupujúcej primátorky, dostávala mesačne základný plat 2 171 eur. Poslanci jej totiž neodklepli žiadne navýšenie. Vo svojej kompetencií však majú možnosť navýšiť primátorský plat podľa vlastného uváženia až do výšky 70 %. Serafíne Ostrihoňovej napríklad počas jej úradovania navýšili mesačnú mzdu o 40 % (jej plat bol 2 919 eur mesačne). O koľko, a či vôbec, navýšia plat Husárovi sa dozvieme v pondelok.

Môže vás zaujímať:

Husár po prevzatí moci prišiel o post mestského poslanca: Kto zasadol na uvoľnenú stoličku?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM