Peter Klimant Samospráva

Husár po prevzatí moci prišiel o post mestského poslanca: Kto zasadol na uvoľnenú stoličku?

Dušan Husár už je oficiálnym primátorom Zlatých Moraviec. Po zložení sľubu však automaticky prišiel o post mestského poslanca. Kto nastúpil na jeho miesto?

Ilustračný obrázok k článku Husár po prevzatí moci prišiel o post mestského poslanca: Kto zasadol na uvoľnenú stoličku?
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

V pondelok sa novým primátorom Zlatých Moraviec oficiálne stal Dušan Husár, ktorý pred poslancami a občanmi mesta slávnostne zložil svoj primátorský sľub. Pred svojím zvolením však zastával funkciu mestského poslanca. O túto funkciu po nástupe do primátorského úradu automaticky prišiel.

Husár kandidoval za mestského poslanca v novembri 2014 ako nezávislý kandidát vo volebnom obvode číslo 2. Do mestského parlamentu sa vtedy prebojoval s 789 hlasmi, čo bolo najviac v tomto volebnom obvode. Po jeho pondelkovom odchode z radov poslancov na jeho miesto zasadla prvá náhradníčka z tohto obvodu.

Novou poslankyňou zlatomoraveckého mestského parlamentu sa tak stala Ida Ďurčeková, ktorá v roku 2014 kandidovala za stranu SMER-SD. Vo voľbách jej vtedy prejavilo dôveru 364 Zlatomorav­čanov.

Ďurčeková nahradila Husára aj v komisiách mestského parlamentu, v ktorých pred svojím primátorským zvolením pôsobil ako člen. Rozhodli o tom v pondelok poslanci. Stala sa tak členkou Komisie dopravy a správy miestnych komunikácií, Komisie ochrany verejného poriadku, CO a vojenských záležitostí a Komisie pre ochranu verejného záujmu pri výkone funkcií funkcionárov mesta. V poslednej menovanej komisii nahradila Husára aj vo funkcii jej predsedu.

Môže vás zaujímať:

VIDEO: Dušan Husár už zložil slávnostný sľub. Vypočujte si jeho prvé slová po nástupe do funkcie

Na fotke: Ida Ďurčeková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM