Peter Klimant Samospráva

Moravce sa vlani topili vo veľkej burine: Ako chce mesto tomu predísť tento rok?

S príchodom teplejších dní ožíva i príroda. Jar však so sebou neprináša len krásne rozkvitnuté kvety ale aj rastúcu burinu. Vlani sme si ju pritom u nás užili až-až. Mesto ju totiž nestíhalo kosiť. Aké kroky podniknú Technické služby, aby sa problém nezopakoval aj tento rok?

Ilustračný obrázok k článku Moravce sa vlani topili vo veľkej burine: Ako chce mesto tomu predísť tento rok?
Zdroj: Dnes24.sk

Sezóna kosenia zelene na verejných priestranstvách v Zlatých Moravciach je už tu. Ako informovali Technické služby mesta, s kosením trávy v meste sa začína tento týždeň.

Minulý rok bol pritom s touto službou nemalý problém. O trávnaté plochy sa vtedy starali dnes už neexistujúce Záhradnícke služby mesta. Tie podľa viacerých ľudí nestíhali odvádzať svoju prácu. Mnohé lokality mesta, medzi ktorými nechýbalo ani detské dopravné ihrisko, tak pôsobili ako zarastená džungľa. Ľudia si preto nebrali servítku pred ústa a svoj hnev nad nepokosenou burinou dávali otvorene najavo i na sociálnych sieťach.

Po zániku Záhradníckych služieb prevzali ich povinnosti Technické služby mesta, ktoré sa v súčasnosti starajú aj o kosenie zelene. Mestský podnik sme preto oslovili, aby sme zistili, čo majú v pláne urobiť, aby sa scenár z minulého roka neopakoval.

„O minuloročnom probléme vieme. Predísť podobným problémom vieme pravidelným monitorovaním mesta a pravidelným zabezpečovaním čistenia a kosenia verejnej zelene,“ povedala pre portál Moravce 24 Andrea Hollá z Technických služieb mesta.

Ako ďalej uviedla, podľa potreby a v závislosti od počasia budú nastavené aj intervaly na kosenie trávnikov. „Na tieto práce máme v súčasnosti štyroch pracovníkov; tri krovinorezy, jednu bubnovú kosačku a dve traktorové kosačky,“ informovala Hollá, podľa ktorej budú Technické služby tento rok na verejnú zeleň čerpať sumu 30 000 eur, v ktorej je zahrnuté aj kosenie.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Kosenie v Moravciach? Naštvaní ľudia si na facebooku nebrali servítku pred ústa!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM