Peter Klimant Rôzne

Kosenie v Moravciach? Naštvaní ľudia si na facebooku nebrali servítku pred ústa!

Niektoré časti mesta sa pred očami obyvateľov pomaly strácajú v burine. Vysoká tráva na mnohých lokalitách siaha až po hruď. Ľudia nám otvorene písali svoje sťažnosti a miesta, kde treba urgentne kosiť. Kedy sa dočkajú zvuku mestských kosačiek?

Ilustračný obrázok k článku Kosenie v Moravciach? Naštvaní ľudia si na facebooku nebrali servítku pred ústa!
Zdroj: Dnes24.sk

Za jeden z aktuálne najväčších problémov nášho mesta môžme pokojne označiť nepokosenú trávu na mestských pozemkoch a popri cestách. Na problém sme prvýkrát upozornili v súvislosti s nepokosenou trávou na detskom dopravnom ihrisku. Od toho momentu sa na našom facebooku rozbehla slušne veľká diskusia o nepokosenej tráve v meste.

Ľudia sú naštvaní

„Zlaté Moravce sa asi zapojili do súťaže najvyššia tráva v mestách,“ napísala na náš facebook čitateľka Evita a ku komentáru priložila i poriadne zelenú fotku, pozrieť si ju môžete v galérii tohto článku. Na jej komentár reagovala Jančulka. „Evi, to je nič. Na Tekovskej nám za chvíľu ani bytovku nebude vidieť,“ napísala.

Zlatomoravčanov sme sa teda na sociálnej sieti pýtali, aké ďalšie lokality treba v meste pokosiť? Odpovedí prišlo mnoho. Podľa ľudí je na ulici Martina Benku tráva až po hruď. „Čistí prales, až sa hanbím tu bývať,“ napísal Adrián. Ďalšími zarastenými lokalitami sú podľa našich čitateľov Nitrianska, Tekovská, Školská, Brezová i cintorín. „Celé Moravce sa nekosia. Možno až na výnimky niektorých ulíc, okolie Murgašovej-Cajkovského a podobne, to je hotová džungla, hanba kompetentným,“ napísala Mariana.

Problém s kosačkami

„Údržba zelených plôch v meste je v základnom predmete činnosti Záhradníckych služieb mesta, ktoré na túto činnosť dostávajú od mesta príspevok a sú za riadne vykonávanie tejto činnosti zodpovedné,“ informovala hovorkyňa mesta Mária Vozárová, ktorá zároveň dodala, že mesto nie je spokojné s úrovňou plnenia si povinností Záhradníckymi službami v tomto smere.

Oslovili sme preto priamo povereného riaditeľa Záhradníckych služieb Ľubomíra Gábrašia, aby nám povedal, prečo jeho mestský podnik nestíha s kosením trávy a kedy sa občania dočkajú pokosenia spomenutých lokalít. Odpoveď nám však do požadovaného termínu nezaslal.

Pred pár dňami nám ale v súvislosti s nepokoseným detským dopravným ihriskom prezradil, že mestský podnik má problémy s kosačkami. „V súčasnosti máme problém s financovaním opráv kosačiek a je potrebné zakúpiť novú, výkonnú kosačku pre každodenné kosenie,“ povedal Gábriš. Presnú odpoveď na otázku, kedy bude pokosená veľká tráva v Zlatých Moravciach, sme však ale nezistili.

Pozrite si fotky vysokej trávy v Zlatých Moravciach od našich čitateľov v priloženej fotogalérii!

Čítajte tiež:

Dopravné ihrisko v Moravciach sa topí v burine: Tráva siaha až po krk!

Foto: Peter Blaži

Zelené Zlaté Moravce: Časti mesta sa topia v burine!
9
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM