Peter Klimant Samospráva

Z poverenej sa stala menovaná: Poslanci vyjadrili dôveru šéfke zlatomoraveckej nemocnice

Terajšia riaditeľka mestskej nemocnice Nina Horniaková mala donedávna len poverenie na riadenie špitálu. To sa však teraz zmenilo. Po niekoľko ročnom období poverených riaditeľov získala nemocnica riadne menovanú šéfku.

Ilustračný obrázok k článku Z poverenej sa stala menovaná: Poslanci vyjadrili dôveru šéfke zlatomoraveckej nemocnice
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Zlatomoravecká mestská nemocnica má po novom svoju menovanú riaditeľku. Poslanci na poslednom zasadnutí zastupiteľstva rozhodli, že Nina Horniaková, ktorá doteraz riadila nemocnicu len z poverenia od primátora, dostane riadne menovanie. Návrh poslancom predložil primátor Dušan Husár.

Horniakovej polročné poverenie na vedenie špitálu skončilo ešte začiatkom mája, Husár jej však udelil hneď nové, ktoré vstúpilo do platnosti od 11. mája. To sa ale nakoniec rozhodol pretaviť do menovania, ktoré však už museli schvaľovať poslanci. „Na základe toho, že prebiehajú určité procesy s nemocnicou, tak v podstate som pani doktorku poveril a teraz by som ju chcel navrhnúť na menovanie,“ vyjadril sa Husár na zasadnutí mestského parlamentu.

Poslanec: Horniaková ma nijako nepresvedčila

S návrhom súhlasili takmer všetci prítomní poslanci. „Ja v plnom rozsahu Nine Horniakovej dôverujem,“ povedala pred hlasovaním poslankyňa Klaudia Ivanovičová. Podobný názor vyjadril aj poslanec Petrovič. „Minimálne zložila ružové okuliare, ktoré nám tu predchádzajúci pán riaditeľ hovoril, že v akých dobrých číslach, ako super všetko ide. No a teraz zrazu vidíme ten skutočný stav a naozaj sa to rieši,“ vyjadril sa.

Proti návrhu na menovanie Horniakovej bol len jeden poslanec – Michal Cimmermann, ktorého podľa jeho slov Horniaková nepresvedčila. „Pani Horniaková ma za šesť mesiacov svojej práce nijako nepresvedčila. Myslím si, že čo sa týka finančného stavu nemocnice teraz a predtým je podľa môjho názoru úplne totožný. K žiadnemu zlepšeniu neprišlo. Myslím si, že by malo byť výberové konanie, ako to bolo pri ostatných riaditeľoch, a až potom by sme mohli pristúpiť k návrhu na jej menovanie,“ povedal Cimmermann.

Dlho bez menovaného riaditeľa

Napriek Cimmermannovmu nesúhlasnému postoju boli všetci ostatní prítomní poslanci za jej menovanie. Nina Horniaková sa tak oficiálne stala menovanou riaditeľkou zlatomoraveckej nemocnice. Horniaková šéfuje nemocnici od 11. novembra 2015, kedy vystriedala vtedajšieho povereného riaditeľa Martina Cimráka. Na riaditeľskom kresle sedela v minulosti už viackrát, doposiaľ ale nebola nikdy do tejto funkcie menovaná.

Zlatomoravecká nemocnica fungovala dlhé roky bez riadne menovaného riaditeľa. Bolo to až akýmsi nepísaným pravidlom, že mestský špitál riadil človek, ktorý na to dostal len poverenie od hlavy mesta. Fungovalo to tak u viacerých predchodcov Niny Horniakovej.

Môže vás zaujímať:

Nevyčerpanú dovolenku jej preplatia: Poslanci odklepli finančnú náhradu pre Balážovu, koľko dostane?

Nový primátor už pozná svoj plat: Koľko bude mesačne zarábať Dušan Husár?

Na fotke: Nina Horniaková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM