Peter Klimant Samospráva

Nevyčerpanú dovolenku jej preplatia: Poslanci odklepli finančnú náhradu pre Balážovu, koľko dostane?

Marta Balážová si počas svojho úradovania na poste zastupujúcej primátorky nevyčerpala viacero dní zo svojej dovolenky. Na rozdiel od exprimátora Petra Lednára jej poslanci odklepli finančnú náhradu. O akú čiastku ide?

Ilustračný obrázok k článku Nevyčerpanú dovolenku jej preplatia: Poslanci odklepli finančnú náhradu pre Balážovu, koľko dostane?
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Marta Balážová zastávala funkciu zastupujúcej primátorky Zlatých Moraviec od polovice októbra 2015 do 9. mája 2016. Počas tohto obdobia si nevyčerpala viacero dní zo svojej dovolenky. Konkrétne ide o šestnásť a pol dňa.

Na 16. zasadnutí Mestského zastupiteľstva poslanci rozhodovali, či jej táto nevyčerpaná dovolenka bude vyplatená. Podobný prípad riešili poslanci aj začiatkom roka 2015 pri exprimátorovi Petrovi Lednárovi. Vtedy išlo o čiastku 3 716,65 eur, ktorú sa Lednárovi nakoniec rozhodli nevyplatiť.

Pri Balážovej však rozhodli inak, viceprimátorka peniaze dostane. Za šestnásť a pol dňa nevyčerpanej dovolenky jej mesto vyplatí celkovo 1 705,78 eur.

Pán primátor Lednár mal možnosť vyčerpať si dovolenku a nevyčerpal si ju. Pani Balážová si nemohla čerpať dovolenku, lebo na základe intervencie samotného pána terajšieho primátora, ktorý ju požiadal, aby ho zastupovala, a pokiaľ by to urobila, tak by v meste bolo bezvládie,“ vysvetľuje poslanec Jozef Paluška rozdiel s prípadom exprimátora Lednára.

K téme sa vyjadril aj súčasný primátor Dušan Husár, ktorý súhlasil s tvrdením Palušku. "Stretol som sa s pani Balážovou a poprosil som ju o to, aby zostala ďalej v práci, pretože po voľbách hneď v mesiaci apríl som z dôvodov uvoľnenia z mojej funkcie riaditeľa nemohol tak rýchlo nastúpiť do úradu, tak som ju poprosil, aby robila ďalej, " priznáva Husár.

S predloženým návrhom však nesúhlasili všetci prítomní poslanci. Dvaja hlasovali proti a štyria sa zdržali. Zvyšok prítomných bol však za, návrh preto prešiel.

Môže vás zaujímať:

Nový primátor už pozná svoj plat: Koľko bude mesačne zarábať Dušan Husár?

Na fotke: Marta Balážová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM