Peter Klimant Rôzne

Vzácne návštevy v Zlatých Moravciach: Takýmito darčekmi si ich uctilo naše mesto...

Vzácne návštevy nie sú ničím neobvyklým ani v tak malom meste, akým sú Zlaté Moravce. V minulom roku ich k nám zavítalo hneď niekoľko. Akými darmi si ich uctilo vedenie nášho mesta?

Ilustračný obrázok k článku Vzácne návštevy v Zlatých Moravciach: Takýmito darčekmi si ich uctilo naše mesto...
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto Zlaté Moravce malo v roku 2015 viaceré vzácne zahraničné návštevy. Išlo hlavne o zástupcov našich partnerských miest. Podľa hovorkyni a právničky mesta Kataríny Páleníkovej k nám vlani spoza hraníc prišla oficiálna návšteva celkovo štyrikrát. Išlo o zástupcov z poľských miest Sierpc, Szydlow a z českých miest Bučovice a Hulín.

Pri ich pobyte v Zlatých Moravciach samozrejme vedenie nášho mesta nezabudlo na slušné spôsoby a vzácnych hostí, ako je tomu zvykom, i niečím obdarovalo. V minulom roku zlatomoravecká radnica používala hneď niekoľko zaujímavých darčekových predmetov.

„Kniha o meste Zlaté Moravce, rôzne regionálne produkty v ozdobnej nádobe, reklamné predmety s logom mesta, ako skladacie tašky, sviečky, manikúra, perá, šálky, diplomy a poháre primátora pri niektorých športových akciách,“ vymenovala Katarína Páleníková.

Financie na tieto predmety sa každoročne vyčleňujú priamo v rozpočte mesta. V roku 2015 sa podľa Páleníkovej na darčekové predmety a na reprezentáciu mesta ako organizácie v zahraničí celkovo vyčerpalo takmer 1 780 eur.

Foto: ilustračné

Môže vás zaujímať:

Spoločným áno v roku 2015 zamilované páry nešetrili: Ako to vyzeralo so svadbami v Moravciach?

Aj takéto mená dostali bábätká zo Zlatých Moraviec: Džani, Giovanni i Emir!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM