Kristína Striešková Futbal

„Trenčín sme mali zmapovaný...“

Aj napriek nízkej diváckej účasti, si futbalisti FC Vion-u nenechali pokaziť náladu a radovali sa z 3-gólového víťazstva nad AS Trenčínom.

ViOn Zlaté Moravce – AS Trenčín 3:0 (2:0)

Góly: 16. Babic, 29. Paur, 82. Majerník. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Hruška, Paur, Pavlovič – Peltier, Kleščík, 1744 divákov. Zostavy a striedania: Zlaté Moravce: Kuciak – Pavlenda, Janečka, Majerník, Chren – Orávik, Pavlovič, Babic, Hruška (86. Irfan) – Paur (76. Candrák), Hodek (83. Brčák) AS Trenčín: Volešák – Čogley, Kleščík, Godál, Holúbek – Peltier, Štefánik, Baez (80. Horváth), Salinas, Mazan (62. Hlohovský) – Depetris (62. Malec)

Hneď v úvode stretnutia prišla séria troch rohových kopov domácich. Pri druhom z nich sa v dobrej pozícii ocitol Pavlovič, avšak zblízka hlavou mieril tesne vedľa. V 12. min aktívny Babic šikovne vysunul Orávika, jeho prudkú strelu však Olešák vytesnil na rohový kop. Po štvrťhodine hry pekná akcia Hrušku s Orávikom ponúkla streleckú príležitosť Babicovi, ktorý exportnou strelou pod brvno otvoril gólový účet stretnutia. V 29. min sa skóre opäť menilo, keď Hodek vysunul Paura, ktorý šikovným lobom nedal Olešákovi najmenšiu nádej na úspech – 2:0. Od tohto momentu Trenčania preladili na ofenzívnejšiu strunu, ale streleckú príležitosť si až do konca prvého dejstva nevypracovali. V úvode druhého dejstva diváci veľa pekného futbalu nevideli. V 59. min si na Hruškov rohový kop nabehol Chren, jeho strela však letela vysoko nad. Po hodine hry sa v dobrej príležitosti ocitol Peltier, pozorný Kuciak jeho strelu z uhla vytlačil na roh. Pekný futbalový moment priniesla 67. minúta, keď Babicovej vydarenej strele z 20 m chýbali centimetre. V 70. min mohlo byť „vymaľované“, keď po Holúbkovej hrubke sa rútil sám na bránku Orávik, ale jeho strela medzi nohy Olešáka mierila iba do bočnej siete. Hostí mohol do stretnutia vrátiť v 77. minúte Baez, ktorý zoči-voči Kuciakovi trestuhodne minul bránku. Vzápätí vyslal delovku Holúbek, domáci gólman v poslednej chvíli jeho strelu vyrazil. Pokoj na domáce kopačky priniesol v 82. min Majerník, ktorý si nabehol na Babicov center a pomocou žrde zvýšil na 3:0. V závere mohol víťazstvo prikrášliť striedajúci Brčák, ale na center Chrena nedočiahol.

Hlasy trénerov: Juraj Jarábek, tréner Zl. Moraviec:// „Mali sme Trenčín zmapovaný, do zápasu sme vstúpili dobre, keď najskôr síce Pavlovič nedal, ale vzápätí Babic parádne skóroval. Súhlasím s kolegom, že zápas sa lámal v 77. minúte, keď hostia nedali, naopak my sme z kontry rozhodli. Stále ma mrzí nízka divácka účasť, aj keď hráme atraktívny futbal pre ľudí.“//

Adrián Guľa, tréner Trenčína „Dnes sme nezachytili vstup do stretnutia. V druhom polčase sme sa zlepšili, zápas sa lámal v 77. minúte, keď sme mohli dať kontaktný gól. Naopak, skóroval súper a preto zaslúžene zvíťazil. Gratulujem domácim k víťaz//stvu.“

Zdroj: TASR Video: Adriana Blahová

„Trenčín sme mali zmapovaný...“
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM