Peter Klimant Rôzne

Špičkový vizážista Tomáš Vida otvorene: 5 najčastejších chýb, ktorých sa dopúšťajú ženy v Moravciach

Základom kvalitnej vizáže je aj čistá a zdravá pleť, ktorá je jednou z prvých vecí, ktoré si na človeku všimnete. Pozrite sa však, na aké prehrešky je podľa známeho vizážistu Tomáša Vidu potrebné dávať si pozor. Týchto 5 rád si určite vezmite k srdcu...

Ilustračný obrázok k článku Špičkový vizážista Tomáš Vida otvorene: 5 najčastejších chýb, ktorých sa dopúšťajú ženy v Moravciach
Zdroj: Dnes24.sk

Vizážista Tomáš Vida nie je vo svojom fachu vôbec žiadny nováčik. Líčeniu a vlasom sa venuje od svojich šestnástich rokov. Momentálne je jeho hlavným pôsobiskom Bratislava, kde pracuje v štúdiu Dermacol. Často sa však vracia do Zlatých Moraviec do štúdia Laura, kde pracoval ešte počas strednej školy. Na konte má viaceré veľké ocenenia, ako napríklad Vizážista roka, Profesionál roka a nechýba mu ani titul majster Slovenska v líčení. Toto je päť najčastejších chýb, ktorých sa podľa neho dopúšťajú ženy v Zlatých Moravciach pri líčení zároveň s radami, ako na to správne:

Nesprávny odtieň make-upu

Je to veľmi častý problém. Vyberajte ho pri dennom svetle. Neskúšajte odtieň make-upu na ruke, ale naneste ho na bradu a sánku, na týchto miestach rozpoznáte správny odtieň. Vás make-up musí dokonale splynúť s farbou pleti.

Neupravené alebo zle upravené obočie

Súčasným trendom je husté, prirodzené, ale upravené obočie. Správny tvar obočia dodáva tvári výraz a mal by byť prispôsobený k tvári a očiam. Rozhodne by som sa vyhýbal extrémom – silným a hrubým čiaram, alebo naopak, príliš tenkým a nesúmerným tvarom, ktoré pôsobia komicky a pridávajú na veku.

Nesprávne nanesená lícenka

Zo skúsenosti viem, že mnohé dámy to s lícenkou často preženú, alebo ju nanášajú na nesprávne miesta. Dôležité je mať dobrý štetec a lícenkou pleť jemne rozjasniť a oživiť, preto ju odporúčam zľahka nanášať priamo na lícne kosti a intenzitu len jemne pridávať, pokiaľ je to potrebné. Tiež si ňou vedia vytvoriť fľaky, pretože púdrovú lícenku nanášajú na nezafixovaný make-up, čo je chyba. Lícenka nie je vhodná na kontúrovanie tváre, ak ju chcete vytieňovať, používajte tmavší make-up alebo bronzer.

Nevytieňované a ostré prechody líčidiel

Častým problémom je nesprávna technika, keď na tvári a očiach vidieť, kde končí jedno líčidlo a začína druhé. Napríklad zle rozotrený alebo nerozotrený make-up na brade, nedokončené tieňovanie tváre alebo očné tiene s ostrou hranicou ukončenia. Pri líčení je dôležité vytvoriť jeden súvislý celok, preto sa musia líčidlá dôkladne medzi sebou prepájať a tieňovať, iba tak môže byť líčenie prirodzené a dokonalé.

Nevhodne zvolený odtieň rúžu a kontúrovacej ceruzky

Pri líčení pier platí, že odtieň kontúrovacej ceruzky by mal zodpovedať odtieňu rúžu, preto nie je vhodné používať príliš tvrdé a tmavé ceruzky, ktoré vyplníte svetlejším rúžom. Odtieň rúžu by mal dopĺňať celkový outfit, mal by ladiť s farbou pleti a vlasov, pri dennom líčení by nemal súperiť s výrazne nalíčenými očami.

Môže vás zaujímať:

Rady od špičkového vizážistu z Moraviec: V čom spočíva tajomstvo dokonalého make-upu?

5 rád od ostrieľanej kaderníčky z Moraviec: V čom spočíva tajomstvo pekného účesu?

Na fotke: Tomáš Vida (autor: Jena Šimková)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM