Peter Klimant Rôzne

Rady od špičkového vizážistu z Moraviec: V čom spočíva tajomstvo dokonalého make-upu?

Základom kvalitnej vizáže je aj čistá a zdravá pleť, ktorá je jednou z prvých vecí, ktoré si na človeku všimnete. Poradili sme sa teda s odborníkom. Prečítajte si užitočné rady a tipy od šikovného vizážistu Tomáša Vidu.

Ilustračný obrázok k článku Rady od špičkového vizážistu z Moraviec: V čom spočíva tajomstvo dokonalého make-upu?
Zdroj: Dnes24.sk

Tomáš Vida pochádza z malej obce Hostie neďaleko Zlatých Moraviec. Vo svojom fachu nie je vôbec žiadny nováčik. Líčeniu a vlasom sa venuje od svojich šestnástich rokov. Momentálne je jeho hlavným pôsobiskom Bratislava, kde pracuje v štúdiu Dermacol. Často sa však vracia do Zlatých Moraviec do štúdia Laura, kde pracoval ešte počas strednej školy. Na konte má tri tituly Vizážista roka, Profesionál roka a v zbierke mu nechýba ani titul majster Slovenska v líčenií. Je to teda odborník na slovo vzatý. Práve preto sme sa sním poradili a pozrite, aké praktické rady nám prezradil. Prečítajte si zaujímavý rady od Tomáša Vidu.

Majú ženy určité očakávania, alebo predstavy, o tom čo chcú, keď sa k vám prídu nalíčiť, alebo si nechajú v oblasti vizáže poradiť?

Väčšina klientok konkrétnu predstavu nemá a rady si nechajú poradiť. Tiež mám však rád klientky, ktoré vedia presne čo chcú.

Keďže sa zaoberáte vizážou a make-upom, stane sa, že sa prichytíte pri tom, ako si obzeráte vizáž žien vo vašom okolí a hodnotíte ju?

Neustále a automaticky pozorujem ženy a ich výzor.Či chcem alebo nie, nedá sa mi to nevšimnúť. Viem si hneď predstaviť ako by som ich upravil a niekedy aj zmenil, čo by som vyzdvihol a čo naopak potlačil.

Aké sú aktuálne najnovšie trendy v líčení a vizáže?

Čo sa týka trendov, stále je aktuálny nude look, ideálne s BB alebo CC krémom,rozjasnená pleť s bronzujúcim fluidom.Minima­listický make-up štýlovo doplňajú výrazné sýte odtiene rúžov ako oranžová, cyklaménová, korálová a červená. Na večer matný make-up a rozjasnené lícne kosti. K marhulovej lícenke sú skvelé čokoládové a škoricové očné tiene. Hrubo orámované mačacie oči vystriedali jemnejšie a sofistikovanejšie tenšie línie. Klasické dymové oči nevymiznú asi nikdy. In je upravené obočie dotiahnuté ceruzkou a zafixované gélom.

Základom kvalitnej vizáže je aj čistá a zdravá pleť. Obracajú sa na vás zákazníčky aj v tomto smere? Žiadajú od vás nejaké rady, alebo pomoc?

Zdravá a čistá pleť je skutočne základ, veľmi rád vždy klientke odporučím aj starostlivosť k typu jej pleti a vhodne dekoratívne produkty. Najdôležitejšia je totiž pravidelná starostlivosť a líčenie krásu už len podtrhne a dotvorí.

Aké rady, alebo tipy by ste odporučil našim čitateľkám v rámci vizáže a make-upu?

Na základné denné líčenie by som vytipoval 5 základných vecí – hydratačný krém, korektor, riasenka, líčenka a rúž alebo lesk. Nie je totiž vždy potrebný plne krycí make-up či nános púdru. Svoju funkciu splní kvalitný korektor a na prípadné dotonovanie pleti ľahký BB krém alebo tonovací krém s ochranným faktorom.

Aký je váš názor na „withtout makeup day“?

Pokiaľ si to okolnosti nevyžadujú „withtout makeup day" je úplne v poriadku, netreba však zabúdať na ochranu pleti a je potrebné ju chrániť krémom s vyšším ochranným faktorom.

Existujú dva rôzne názory ľudí. Jedni tvrdia, že najlepšia je najlacnejšia kozmetika, iní že najdrahšia. Čo a aké produkty teda kupovať?

Ja osobne produkty rád kombinujem, využívam ich rôzne textúry a efekty. Luxusná kozmetika je jedinečná, no častokrát rovnaký efekt dosiahnete aj so strednou cenovou skupinou.

Čítajte tiež:

5 rád od ostrieľanej kaderníčky z Moraviec: V čom spočíva tajomstvo pekného účesu?

Na fotke: Tomáš Vida (autor: Jena Šimková)

Farby, riasenky, rúže: Vizážista Tomáš Vida vie, čo je práve trendy
12
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM