Peter Klimant Samospráva

Porozhadzované kondómy i utierky po sexe: V parku sa rozmohli milostné hry mladých!

Pietny park v Zlatých Moravciach zápasí z viacerými problémami. K vyčíňaniu vandalov sa najnovšie pridala aj mládež, ktorá sa sem po večeroch chodí oddávať sexuálnym radovánkam.

Ilustračný obrázok k článku Porozhadzované kondómy i utierky po sexe: V parku sa rozmohli milostné hry mladých!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Pietny park sa nevolá pietnym len tak. Nachádza sa tu mauzóleum rodiny Migazziovcov a preto by si toto miesto zaslúžilo patričnú úctu. Tá sa tu však po večeroch stráca. Park sa totiž stal obľúbeným miestom mladých, ktorí sa sem chodia oddávať sexuálnym radovánkam.

Problém si všimol riaditeľ Záhradníckych služieb mesta Marián Tomajko. Podľa jeho slov je už jeho bežnou rutinou chodiť v nedeľu do parku upratovať bordel po mládeži, ktorý tam v predchádzajúci večer po sebe zanechajú. Správanie mladých v parku sa oproti minulosti zmenilo, no žiaľ nie k lepšiemu. Práve naopak.

„Park aj v minulosti využívala mládež na rande, ale nenechávala po sebe porozhadzované prezervatívy, vlhčené utierky, do ktorých sa po sexuálnom akte utierajú, ktoré ja chodím pravidelne, za čo sa nehanbím, pozbierať najmä v nedeľu ráno, lebo sa hanbím tam poslať nejakú pracovníčku, aby to pozbierala,“ prezradil Tomajko.

V parku nie sú žiadne kamery a je tam mnoho zákutí, ktoré lákajú viaceré zamilované páry. Podľa hovorkyne mesta Márie Vozárovej mestská polícia vykonáva pravidelné obchôdzky po parku. Podľa všetkého tieto kontroly večerných návštevníkov však moc neodrádzajú.

Bordel, ktorí po sebe zanechávajú žiaľ nie je jediným problémom, ktorý ničí toto pietne miesto. Podpis vandalov je tu vidieť na každom kroku. Najideálnejšie riešenie by bolo vybudovať kamerový systém v celom parku. Toho názoru je aj mesto. „Pre zabezpečenie poriadku na tomto mieste by bolo najvhodnejšie rozšírenie kamerového systému aj na túto lokalitu,“ povedala Mária Vozárová. Či tak mesto plánuje v najbližšej dobe urobiť však neprezradila.

Foto: Peter Klimant

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM