Peter Klimant Rôzne

Charitatívny projekt sa v Zlatých Moravciach ujal: Takto pomáhajú aktivisti ľuďom v núdzi

V Zlatých Moravciach sa od Nového roka spustil zaujímavý charitatívny projekt, ktorý pomáha ľuďom v núdzi. Pomocnú ruku už dostalo niekoľko rodín a ďalšie ju ešte len dostanú. O čo presne ide?

Ilustračný obrázok k článku Charitatívny projekt sa v Zlatých Moravciach ujal: Takto pomáhajú aktivisti ľuďom v núdzi
Zdroj: Dnes24.sk

Skupina zlatomoraveckých aktivistov spustila od Nového roka charitatívny projekt pod názvom „Teplo domova“. V ďaka nemu získavajú ľudia zo sociálne slabších rodín zadarmo drevené palety, ktoré môžu použiť na vykurovanie svojich domovov. Za projektom stojí občianske združenie ZMena v spolupráci so združením TERRA BONA a zlatomoraveckým úradom práce.

Aktivisti zatiaľ obdarovali paletami sedem rodín zo Zlatých Moraviec a už teraz majú nahlásených ďalších záujemcov. „Z reakcii ľudí bolo vidieť, že boli prijemne prekvapení a takúto pomoc vôbec nečakali,“ vyjadrili sa aktivisti. Tí majú celkovo ešte k dispozícii päť plne naložených kamiónov paliet, no časom ich však má vraj ešte pribúdať.

Každý človek v núdzi, ktorý má o palety záujem môže kontaktovať občianske združenie ZMena na telefónnom čísle 0905 945 291, prípadne sa záujemcovia môžu obrátiť na zlatomoravecký Úrad práce sociálnych vecí a rodiny či Referát sociálnych vecí na mestskom úrade v Zlatých Moravciach. Počet darovaných paliet na osobu sa podľa aktivistov určuje individuálne.

Foto: OZ ZMena

Môže vás zaujímať:

Mládeži chýba priestor na šport a zábavu: Dočkajú sa Prílepy nového multifunkčného ihriska?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM