Peter Klimant Rôzne

Mládeži chýba priestor na šport a zábavu: Dočkajú sa Prílepy nového multifunkčného ihriska?

Mestská časť Prílepy nemá žiadny vhodný priestor pre deti a mládež, kde by si mohli prísť vo voľnom čase zašportovať a zabaviť sa. To by sa však časom mohlo zmeniť. Dočkajú sa Prílepčania nového multifunkčného ihriska?

Ilustračný obrázok k článku Mládeži chýba priestor na šport a zábavu: Dočkajú sa Prílepy nového multifunkčného ihriska?
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

V súčasnej dobe sú vo viacerých okolitých mestách a ich mestských častiach vo veľkom rozšírené takzvané multifunkčné ihriská, kde si mládež môže prísť hocikedy zašportovať. Tento trend však nie je všade samozrejmosťou. Zlatomoraveckej mestskej časti Prílepy takéto ihrisko chýba. Deti tu prakticky nemajú žiadny priestor, kde by mohli športom tráviť svoje voľné chvíle. Priznáva to i poslanec za Prílepy Marek Holub.

Táto situácia by sa však mohla časom zmeniť. Výbor mestskej časti Prílepy už dlhšie plánuje výstavbu multifunkčného ihriska. Podľa vyjadrenia Mareka Holuba sa mesto už vlani uchádzalo o peniaze z eurofondov, z ktorých sa nové ihrisko malo postaviť. Úspešní však neboli, preto sa plánujú o tieto peniaze uchádzať opätovne. „Čakáme, kým vyjde výzva na rok 2016 a opätovne sa chceme zapojiť a žiadať o eurofondy na multifunkčné ihrisko,“ hovorí Holub.

Ak by však mesto znova nebolo úspešné, je podľa Holuba tentokrát pripravená i ďalšia varianta, ktorou by sa mohol projekt prílepského multifunkčného ihriska zrealizovať. „Druhá varianta by bola sponzorsky. Niektorí sponzori už sľúbili, že by pomohli finančne a plus zvyšok peňazí by išlo z rozpočtu mesta,“ vyjadril sa Holub.

Na výbore mestskej časti sa už rokovalo i o tom, kde by mohlo nové ihrisko v budúcnosti stáť. Celkovo sa podľa Holuba zaoberali troma možnosťami. „Najlepšie vychádza, že by bolo v časti, kde je aktuálne park a časť parku by bola vyhradené na toto ihrisko,“ povedal. Ďalšími možnosťami sú podľa jeho slov priestor vedľa parku alebo takzvaná brodiareň, kde bola vodná nádrž, ktorá je už v súčasnosti zasypaná.

Na fotke: Prílepský park

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM