Aktualizované Peter Klimant Správy

Primátorské voľby v Zlatých Moravciach: Problémy od rána nezaznamenali

Doplňujúce voľby v Zlatých Moravciach sú v plnom prúde. Ľudia z nášho mesta rozhodujú o tom, kto sa stane primátorom.

Ilustračný obrázok k článku Primátorské voľby v Zlatých Moravciach: Problémy od rána nezaznamenali
Zdroj: TASR

Doplňujúce primátorské voľby sa v Zlatých Moravciach začali. Volebné miestnosti sa otvorili o siedmej hodine ráno a budú pre voličov prístupné do ôsmej hodine večer. Zlatomoravčania odovzdávajú svoje hlasy v 11 volebných okrskoch.

Osobný tip

Voľby v našom meste zatiaľ prebiehajú bez problémov. Pre portál Moravce 24 to potvrdila podpredsedkyňa mestskej volebnej komisie Alena Sklenková. „Myslím, že je to v pohode. Je to normálne šedý priemer ako aj každé iné voľby. Zatiaľ sme nemali žiadne nepríjemnosti. Všetko začalo, ako malo začať a všade sú komisie v plnom počte,“ skonštatovala Sklenková, podľa ktorej sa všetky volebné miestnosti otvorili včas, žiadne meškanie hlásené nebolo.

Mestská volebná komisia sa zatiaľ nemusela zaoberať ani žiadnymi sťažnosťami či podnetmi. „Zatiaľ nemáme vôbec nič, čo by sme museli nejako riešiť,“ uviedla Sklenková. Čo sa týka volebnej účasti, tú je podľa jej slov zatiaľ príliš ťažké odhadnúť. Žiadne číslo nám preto nepovedala. Prezradila nám však svoj osobný tip. „Ja som optimistka. Môj osobný tip je 50 percent,“ povedala Sklenková.

Pokojný priebeh volieb v Zlatých Moravciach potvrdil aj predseda Obvodnej volebnej komisie v Nitre Tibor Ujlacký, podľa ktorého sa zatiaľ nevyskytli žiadne problémy. „Stretli sme sa iba s bežnými podnetmi, ktoré súvisia napríklad s tým, či môžu ľudia mať so sebou nejakého asistenta, alebo či môže byť prenosná urna použitá aj v inom okrsku, prípadne či môžu byť dopísaní do zoznamov voliči, ktorí sa v nich nenašli nejakým nedopatrením alebo administratívnou chybou. Takže iba bežné veci a zatiaľ všetko prebieha v pokoji,“ uviedol Ujlacký.

Prvé výsledky už po deviatej

Podľa Sklenkovej by mohli byť prvé výsledky známe už krátko po zatvorení volebných miestností. "Volí sa do večera do 20. hodiny a myslíme si, že tie prvé výsledky by mohli byť okolo 21. hodiny. Potom sa overená zápisnica odnesie na Obvodnú volebnú komisiu v Nitre,“ povedala Sklenková.

Vyše 10 000 hlasovacích lístkov

Rekordérom v počte členov volebných komisií drží okrsok číslo 4. s volebnou miestnosťou MŠ Žitavské nábrežie 1. V komisií tu podľa slov Sklenkovej sedí 7 členov. Každá z komisií musí mať pritom minimálne 5 členov plus jeden zapisovateľ. V meste Zlaté Moravce je podľa Sklenkovej presne 10 550 ľudí s volebným právom, pre ktorých objednali rovnaký počet hlasovacích lístkov.

Môže vás zaujímať:

Už čoskoro si zvolíme novú hlavu nášho mesta: Akých primátorov zažili Zlaté Moravce od roku 1991?

Zdroj: Dnes24/tasr

Doplňujúce voľby v Zlatých Moravciach sú v plnom prúde
9
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM