Peter Klimant Rôzne

Už čoskoro si zvolíme novú hlavu nášho mesta: Akých primátorov zažili Zlaté Moravce od roku 1991?

Doplňujúce voľby sa už blížia. K volebným urnám sa vydáme v sobotu 9. apríla, aby sme si zvolili novú hlavu Zlatých Moraviec. Akých primátorov sme už doteraz zažili? Pripomeňte si to spolu s nami.

Ilustračný obrázok k článku Už čoskoro si zvolíme novú hlavu nášho mesta: Akých primátorov zažili Zlaté Moravce od roku 1991?
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu 9. apríla pristúpia Zlatomoravčania k volebným urnám, aby si v doplňujúcich voľbách zvolili nového primátora. V kresle šéfa Zlatých Moraviec sa od roku 1991 vystriedalo hneď niekoľko ľudí. Pripomeňme si ich.

V spomínanom roku 1991 bol za hlavu nášho mesta zvolený Peter Orban. Moravce riadil až dve volebné obdobia, do roku 1998, kedy ho na poste prvého muža mesta vystriedal Milan Skyva. Ten si kreslo zlatomoraveckého primátora udržal jedno volebné obdobie.

V roku 2002 prišla teda ďalšia zmena. Vedeniu nášho mesta sa po voľbách upísala Serafína Ostrihoňová. Zlatým Moravciam šéfovala až do roku 2010. Vo voľbách vtedy zvíťazil Peter Lednár, ktorý bol v úrade do roku 2014. V novem­brových voľbách toho roku ho porazila Serafína Ostrihoňová, ktorá sa vrátila do kancelárie primátora Zlatých Moraviec na takmer jeden rok.

V októbri 2015 však o svoju funkciu prišla. Súd ju totiž právoplatne odsúdil na dvojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom výkonu trestu na dva roky. Opraty nad mestom prevzala viceprimátorka Marta Balážová, ktorá z pozície zastupujúcej primátorky riadi mesto dodnes. V sobotu 9. apríla sa bude uchádzať o hlasy voličov, má totiž záujem riadiť naše mesto aj naďalej.

Okrem súčasnej viceprimátorky kandidujú aj štyria ďalší mestskí poslanci – Michal Cimmermann, Dušan Husár, Klaudia Ivanovičová a Ivona Vicianová. Záujem o stoličku primátora má aj Štefan Jurík, exprimátor Peter Lednár a podnikateľ Jozef Martinec.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM