Peter Klimant Samospráva

V Moravciach už úraduje nová hlava mesta: Ostrihoňová oficiálne zasadla do primátorského kresla

Zlaté Moravce už majú nové vedenie. Primátorka Serafína Ostrihoňová a 17 zlatomoraveckých poslancov sa zložením sľubov ujali svojich funkcií. Stalo sa tak v poslednom možnom termíne.

Ilustračný obrázok k článku V Moravciach už úraduje nová hlava mesta: Ostrihoňová oficiálne zasadla do primátorského kresla
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Zlaté Moravce už majú svoju novú šéfku. Serafína Ostrihoňová sa ujala primátorskej funkcie v piatok. Stalo sa tak v poslednom možnom termíne, pretože Peter Lednár sa rozhodol nezvolať zasadnutie obecného zastupiteľstva v určenej lehote.

Spoločne s Ostrihoňovou zložilo svoj sľub aj 17 novozvolených poslancov mestského zastupiteľstva. V mestskom parlamente zasadne 13 nezávislých poslancov, traja nominanti KDH a jeden nominant strany SMER-SD. Na poslaneckú stoličku si sadlo až 11 nováčikov, ktorí boli zvolení po prvýkrát.

Hlavnou prioritou novej primátorky je zabránenie dovážaniu plastových odpadov do mesta zo zahraničia a ich následné spracovanie. To bolo jej hlavnou prioritou i počas celej jej volebnej kampane. Ako ďalej povedala, dôležitý je pre ňu i osud zlatomoraveckej mestskej nemocnice, ktorú chce pre mesto zachovať. Vo svojom príhovore spomenula i zodpovedné nakladanie s verejným majetkom a verejnými financiami, dosiahnutie vyrovnaného hospodárenia na mestskom úrade, v mestských podnikoch a zariadeniach.

Zlaté Moravce majú novú primátorku. Sľub zložilo aj 17 poslancov.
30
Galéria
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk
Serafína Ostrihoňová preberá primátorskú funkciu
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM