Peter Klimant Samospráva

Ostrihoňová si na primátorské kreslo bude musieť počkať: Lednár nezvolal ustanovujúce zasadnutie!

O novej hlave Moraviec sme rozhodli 15. novembra. Kým v iných mestách budú mať zväčša do 15. decembra už svojich nových primátorov vo funkciách, v tom našom sa tento kalendárny rok toho už nedočkáme. Lednár sa totiž rozhodol ustanovujúce zasadnutie nezvolať.

Ilustračný obrázok k článku Ostrihoňová si na primátorské kreslo bude musieť počkať: Lednár nezvolal ustanovujúce zasadnutie!
Zdroj: TASR

Serafína Ostrihoňová prevezme svoje pomyselné žezlo až začiatkom nového roka. „Ustanovujúce zasadnutie novozvoleného Mestského zastupiteľstva sa bude konať dňa 2. januára 2015,“ informuje hovorkyňa mesta Mária Vozárová.

Podľa platného zákona má dosluhujúca hlava mesta zvolať ustanovujúce zasadnutie obecného zastupiteľstva do 30 dní od volieb. Lednár sa však rozhodol toto zasadnutie nezvolať. " V prípade, že primátor nezvolá zasadnutie obecného zastupiteľstva v tejto lehote, platí, že zasadnutie obecného zastupiteľstva sa uskutoční 30. pracovný deň od vykonania volieb, čo pripadne na deň 2.1.2015," vysvetlila Vozárová.

Podobný scenár sa udial i pred štyrmi rokmi, kedy Ostrihoňová odovzdávala moc Lednárovi. Ten zložil sľub 11.1.2011, čo bola najposlednejšia možná chvíľa.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM