Peter Klimant Správy

TOP 7 udalostí týždňa: Veľký zvrat v našom meste aj študent s igelitkou na hlave

Ďalší týždeň ubehol ako voda a priniesol mnoho zaujímavého. My sme sa pozreli na udalosti, ktoré najviac zarezonovali u našich čitateľov. Tu je PREHĽAD.

Ilustračný obrázok k článku TOP 7 udalostí týždňa: Veľký zvrat v našom meste aj študent s igelitkou na hlave
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto pripravovalo zmenu územného plánu. Jedná sa o dôležitý dokument, podľa ktorého sa rozhoduje, kde sa môže čo stavať. Viacerým ľudom z mesta sa koncept nového plánu nepozdával, no radnica si ho bránila. Nakoniec však v celom prípade nastal veľký zvrat. Viac sa dočítate v článku – Veľký zvrat v schvaľovaní územného plánu: Radnica sa chce súdiť!

Viedeň zažila veľkú výpravu zo Zlatých Moraviec. Do metropoly našich západných susedov ich pozval významný rakúsky kardinál. Ten počas svojej kázne viackrát spomenul naše Zlaté Moravce. Čo o nich hovoril a prečo vlastne Zlatomoravčanov pozval do Viedne sa môžete dočítať v článku – Naše mesto sa ocitlo v kázni: Viedenský arcibiskup počas omše niekoľkokrát spomenul Moravce!

Celé Slovensko čaká v novembri známy Týždeň vedy a techniky. Do tejto udalosti sa nezabudlo zapojiť ani Arborétum Mlyňany, ktoré si pripravilo Deň otvorených dverí. Čo tam všetko budeme môcť v tento deň zažiť sa dozviete v článku – Deň otvorených dverí v Arboréte Mlyňany: Aha, čo všetko nás čaká…

Počas uplynulého týždňa sa na Gymnáziu Janka Kráľa diali naozaj čudné veci. Po chodbách školy behal študent s igelitkou na hlave, niektorí si na seba nasadili dokonca ešte čudnejšie veci. Čo sa to tam vlastne dialo sa dočítate v článku – Čo sa dialo na gymnáziu v Moravciach?! Po škole chodil študent s igelitkou na hlave

Ľudia zo Zlatých Moraviec sa poriadne rozhorčili. Naštvala ich situácia, ktorá nastala na centrálnom cintoríne len pár dní pred Sviatkom všetkých svätých. Tŕňom v oku sa stali preplnené smetné nádoby a porozhadzované odpadky vedľa chodníka. Ako to tam vyzeralo a či sa problém vyriešil, zistíte v článku -" Preplnené kontajnery a bordel vedľa chodníka: Ľudí naštvala situácia na cintoríne!":http://moravce.dnes24.sk/…orine-188833

Nadšenci cykloturistiky majú dôvod na radosť. V našom regióne pribudol úplne nový cykloturisticky chodník. Kde ho nájdete, zistíte v článku – Dobré správy pre milovníkov dvoch kolies: V regióne vyrástla nová cyklotrasa, kde ju nájdete?

Dôchodkyňu navštívil neželaný hosť. Staršia pani Anna (69) nezaváhala, zachovala si duchaprítomnosť a zlodeja z domu vyhnala. O odvážnej dôchodkyni sa dočítate v článku – Ostražitá dôchodkyňa (69) svojím činom púta pozornosť: Sama z domu vyhnala zlodeja!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM