Peter Klimant Samospráva

Preplnené kontajnery a bordel vedľa chodníka: Ľudí naštvala situácia na cintoríne!

Ľudia zo Zlatých Moraviec sú rozhorčení. Do sviatkov zostáva už len zopár dní a centrálny cintorín podľa niektorých nie je pripravený. Tŕňom v oku sa stali preplnené smetné nádoby a porozhadzované odpadky vedľa chodníka.

Ilustračný obrázok k článku Preplnené kontajnery a bordel vedľa chodníka: Ľudí naštvala situácia na cintoríne!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Smetné nádoby sme tu aj my našli úplne preplnené. Prakticky sa odpad už nedal kde dať a preto sa začal kopiť na zemi vedľa chodníka. „Teraz aby to tu takto vyzeralo? Keď najviac ľudí v roku sem chodí, mesto nevie vyprázdniť tie nádoby? Šak to si teraz majú pravidelne sledovať, aby sa toto nestalo,“ sťažoval sa jeden z návštevníkov cintorína.

„Keď sme prišli na cintorín s manželom, tak to bol strašný pohľad. Vedľa cesty priamo sa odpadky, ktoré už určite neboli minimálne dva týždne vynesené. Teraz keď je sviatok mŕtvych a ľudia sem chodia aj z cudziny, tak toto keď vidia musia mať veľmi zlý dojem. Je sezóna. Tento neporiadok to je ozaj svinstvo, že to tu je,“ sťažuje sa Eva (51).

Cintoríny v Moravciach majú na starosti Záhradnícke služby mesta. Ich riaditeľ Marian Tomajko nad sťažnostami od ľudí len nechápavo krútil hlavou. „To je úplná hlúposť, že dva týždne neboli vyprázdnené. Ľudia sprostosti vyprávajú,“ reagoval. Podľa jeho slov boli naposledy vyprázdnené v pondelok a to rovno dvakrát. Ubezpečil náš, že kontajnery budú opäť vynesené a následne po naplnení sa budú vynášať každý deň.

Z problému preplnených smetných nádob viní hlavne návštevníkov cintorína. „Ľudia zbadajú, že je všech svätých v poslednú chvíľu. To by sa tak robiť nemalo. Majú si to priebežne upratovať a nie všetci odrazu naraz, potom sa netreba čudovať,“ povedal Tomajko. Na záver dodal, že ak sa im jeden kontajner podarí uvolniť, tak pravdepodobne bude počas sviatkov na cintorín pridaný.

Smetné nádoby na centrálnom cintoríne praskajú vo švýkoch
6
Galéria
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM