Peter Klimant Rôzne

Pohľad z kabíny rušňovodiča: Zažite jazdu na opustenej trati prostredníctvom unikátneho VIDEA!

Aj vám chýba jazda vlakom po trati Kozárovce – Zlaté Moravce? Ak áno, toto vás zaručene poteší. Zaspomínajte si spolu s nami a pozrite si unikátne video, prostredníctvom ktorého zažijete jazdu po opustenom úseku priamo z pohľadu rušňovodiča!

Ilustračný obrázok k článku Pohľad z kabíny rušňovodiča: Zažite jazdu na opustenej trati prostredníctvom unikátneho VIDEA!
Zdroj: YouTube.com

Milovníci vlakov si prišli na svoje. V nedeľu sa cez Zlaté Moravce prehnal špeciálny vlak, ktorého cieľom bola mŕtva konečná stanica Neded v okrese Šaľa. Vlak vyrazil v ranných hodinách zo stanice vo Zvolene, z kadiaľ sa išlo cez Zlaté Moravce až na Šaľu.

Do tejto veľkej železničnej akcie bola zapojená aj naša kedysi veľmi známa trať Kozárovce – Zlaté Moravce, ktorá je už v súčasnosti bez pravidelnej dopravy. Výnimočnú cestu z Kozároviec až do Moraviec si môžete celú pozrieť priamo z pohľadu rušňovodiča na unikátnom videu, ktoré sa podarilo natočiť nadšencovi vystupujúcom na portáli youtube pod prezývkou SlovakTrains.

„Video bolo natočené z vozňa M262.0004 (830.004) na nostalgickej jazde portálu vlaky.net, Zvolen – Kozárovce – Zlaté Moravce – Šaľa – Neded – Šaľa – Bratislava. Osobne ďakujem rušňovodičovi, že mi umožnil si natočiť tento opustený úsek. Na trati sme mali aj jednu fotozastávku, na priecestí medzi Kozárovcami zastávkou a Volkovcami,“ informuje autor videa, ktorý dodáva, že záznam je štyrikrát zrýchlený.

Pozrite si výnimočnú jazdu vlaku na opustenom úseku Kozárovce – Zlaté Moravce v priloženom vi­deu!

Čítajte tiež:

Cez Moravce bude prechádzať mimoriadny vlak: Po železnici až na púť do Šaštína, vo vozňoch aj modlitby

Video: SlovakTrains

Unikátny pohľad z kabíny rušňovodiča na opustený železničný úsek
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM