Peter Klimant Rôzne

Cez Moravce pôjde mimoriadny spoj: Výnimočná jazda vlakom do mŕtvej stanice!

Milovníci vlakov, zbystrite pozornosť. Cez Zlaté Moravce bude prechádzať špeciálny vlak, ktorého cieľom je mŕtva konečná stanice Neded. Kedy nastane táto výnimočná udalosť?

Ilustračný obrázok k článku Cez Moravce pôjde mimoriadny spoj: Výnimočná jazda vlakom do mŕtvej stanice!
Zdroj: Dnes24.sk

Milovníci vlakov zo skupiny vlaky.net sa rozhodli oživiť dávno zabudnutú konečnú stanicu Neded z okresu Šaľa a zorganizovali špeciálnu jazdu vlakom, ktorej cieľ je práve táto mŕtva stanica. „Na zabudnutú lokálku, ktorú nákladný vlak prebrúsi nanajvýš raz za rok a mimoriadnych vlakov je ešte menej ako šafranu. Ibaže aj ony, bez výnimky, končievajú svoju jazdu vo Vlčanoch. My vás v nedeľu 30. augusta 2015 pozývame na exkluzívnu jazdu, ktorá si kladie za cieľ pokračovať ďalej – a to až do "mŕtvej“ konečnej stanice Neded," informuje skupina na svojom webe.

Stanica Neded je konečnou stanicou na trati Šaľa – Neded, ktorá smerom od Šale prechádza stanicami Diakovce – Tešedíkovo – Žihárec – Vlčany – Neded. Koniec pravidelnej dopravy na tejto trati skončil ešte v roku 2010. „Na rozdiel od úseku Šaľa – Vlčany, po ktorom teda z času na čas aspoň niečo prejde, koncový úsek osirel úplne. Pri pohľade na stav, do akého upadal, zrejme už nikto nedúfal, žeby na konečnú stanicu docestoval vlakom – ešte aspoň raz…,“ píšu organizátori na svojom webe.

Do tejto veľkej železničnej akcie bude zapojená aj naša kedysi veľmi známa trať Kozárovce – Zlaté Moravce, ktorá je už tiež bez pravidelnej dopravy. Ako bolo písane vyššie, akcia je naplánovaná na nedeľu 30. augusta. Vyráža sa zo Zvolena po siedmej hodine ráno, z kadiaľ sa pôjde cez Zlaté Moravce až na Šaľu. Medzi Šaľou a Nededom budú k dispozícii dva páry vlakov. Posledný spoj z Nededu bude potom priamo pokračovať až do Bratislavy. V prípade záujmu o účasť treba kontaktovať organizátorov z klubu vlaky.net.

Predbežný cestovný poriadok 30.8.2015:

  • vlak č. 1: Zvolen ost.st. (odch. 07:10) – Zlaté Moravce – Šaľa (odch. 10:25) – Neded
  • vlak č. 2: Neded – Šaľa (prích. 12:40)
  • vlak č. 3: Šaľa (odch. 12:50) – Neded
  • vlak č. 4: Neded – Šaľa (prích. 14:40) – Bratislava-Vinohrady – Bratislava hl.st. (prích. 15:45)

Čítajte tiež:

Mohli sme vidieť neobyčajný úkaz: Cez Moravce prechádzal parný vlak, pozrite si to!

Boj aktivistov o záchranu rýchlika je na svojom konci: Tekov obnovený nebude!

Foto: vlaky.net

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM