Peter Klimant Správy

Personálne zmeny v meste pokračujú: O funkciu prišiel riaditeľ mestskej nemocnice!

V meste nastali ďalšie personálne zmeny. Martin Cimrák skončil na poste riaditeľa zlatomoraveckej mestskej nemocnice. Mesto mu odobralo poverenie.

Ilustračný obrázok k článku Personálne zmeny v meste pokračujú: O funkciu prišiel riaditeľ mestskej nemocnice!
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Doterajší riaditeľ Mestskej nemocnice prof. MUDr. Rudolfa Korca v Zlatých Moravciach Martin Cimrák už nemocnici nešéfuje. S účinnosťou od 11. novembra mu bolo odňaté poverenie na výkon funkcie riaditeľa mestskej nemocnice, informovala právnička a hovorkyňa Mestského úradu v Zlatých Moravciach Katarína Páleníková. Zastupujúca primátorka Marta Balážová poverila výkonom funkcie riaditeľa nemocnice Ninu Horniakovú, ktorá tam pracuje na pozícii námestníčky.

V prvom polroku zisk

Mestská nemocnica prof. MUDr. Rudolfa Korca v Zlatých Moravciach dosiahla v prvom polroku tohto roka zisk 11 591 eur. V minulom roku hospodárila so stratou 66 475 eur. Vtedajší riaditeľ Cimrák konštatoval, že v ďalšom období sa chce nemocnica sústrediť na stabilizáciu a postupné znižovanie svojich záväzkov. Tie predstavovali ku koncu minulého roka 1,369 milióna eur, z toho 1,058 milióna eur po lehote splatnosti. Popritom riaditeľ plánoval investovať do rekonštrukcie technického zázemia, čo by malo priniesť ďalšie úspory najmä v nákladoch na energie.

Mestská nemocnica, ktorej zriaďovateľom je mesto Zlaté Moravce, je poslednou mestskou nemocnicou na Slovensku. Disponuje 95 lôžkami na troch lôžkových oddeleniach, troma nelôžkovými oddeleniami a 12 špecializovanými ambulanciami poskytujúcimi zdravotnú starostlivosť širokému regiónu so 45 000 obyvateľmi. Ku koncu minulého roka mala nemocnica 199 zamestnancov.

Personálne zmeny v meste

Personálne zmeny na zlatomoraveckom mestskom úrade a v mestských podnikoch sa začali po nástupe Marty Balážovej na post zastupujúcej primátorky. Vo funkcii nahradila Serafínu Ostrihoňovú, ktorú Krajský súd v Nitre 13. októbra tohto roka odsúdil na dvojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom výkonu trestu na dva roky.

Začiatkom októbra ešte počas pôsobenia Ostrihoňovej ako primátorky skončil na poste prednostu mestského úradu Miroslav Šlosár, ktorý sa stal riaditeľom dvoch mestských podnikov – Záhradníckych služieb a Technických služieb. Na uvoľnenú funkciu prednostu mestského úradu nastúpila po odchode Šlosára právnička a hovorkyňa mesta Katarína Páleníková. Tá ako prednostka Mestského úradu v Zlatých Moravciach vydržala necelý mesiac. Od 27. októbra ju na tomto poste vystriedal náčelník Mestskej polície v Zlatých Moravciach Marián Takáč, ktorý však aj naďalej zostáva vo funkcii náčelníka polície. Šlosár ako riaditeľ mestských podnikov skončil na poste riaditeľa Technických služieb aj Záhradníckych služieb s účinnosťou od 29. októbra. Dva týždne po ňom prišla zmena na poste riaditeľa nemocnice.

Môže vás zaujímať:

Rebríček spokojnosti pacientov: Vieme, ako dopadla zlatomoravecká nemocnica!

Na fotke: Martin Cimrák

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM