Peter Klimant Samospráva

Nový primátor už pozná svoj plat: Koľko bude mesačne zarábať Dušan Husár?

Na pondelkovom zasadnutí Mestského zastupiteľstva sa okrem iného hlasovalo aj o plate primátora Dušana Husára. Toľkoto bude hlava nášho mesta mesačne zarábať...

Ilustračný obrázok k článku Nový primátor už pozná svoj plat: Koľko bude mesačne zarábať Dušan Husár?
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Primátor Dušan Husár sa plne ujal svojej funkcie 9. mája na 15. zasadnutí mestského zastupiteľstva. Pri skladaní jeho sľubu sa však neriešila výška jeho primátorského platu. Touto vecou sa poslanci zaoberali až na pondelkovom zasadnutí mestského parlamentu.

Primátor Zlatých Moraviec má zo zákona nárok na mesačný plat vo výške 2 234 eur. Poslanci majú právo navýšiť túto čiastku až do výšky 70 percent. Toľko mu však až nedopriali. V tajnom hlasovaní sa rozhodli, že mu plat zvýšia o 25 percent. Dušan Husár tak bude mesačne dostávať 2 792, 5 eur.

„Hlasovanie bolo urobené tajne, kde poslanci mohli hlasovať a navyšovať výšku platu od nula do 70 percent. Na základe toho sa sčítali všetky hlasy a urobil sa priemer. Takže nie je to jednoznačné rozhodnutie všetkých prítomných poslancov, hlasy tam boli od nuly do sedemdesiat,“ vysvetľuje poslanec Jozef Paluška.

Pre porovnanie, Marta Balážová, ktorá pred príchodom Husára plnila funkciu zastupujúcej primátorky, dostávala mesačne len základný plat, ktorý bol v roku 2015 zákonom daný vo výške 2 171 eur. Poslanci jej teda neodsúhlasili žiadne navýšenie. Serafíne Ostrihoňovej počas jej posledného úradovania odklepli navýšenie až o 40 percent, mesačne tak zarábala 2 919 eur.

Môže vás zaujímať:

Nevyčerpanú dovolenku jej preplatia: Poslanci odklepli finančnú náhradu pre Balážovu, koľko dostane?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM