Peter Klimant Správy

Novozvolený primátor Moraviec: 6 priorít, ktoré chcem v meste zrealizovať

Dušan Husár má po príchode do úradu primátora na pláne hneď niekoľko vecí, ktoré by chcel v Zlatých Moravciach zrealizovať. Túto šesticu vníma ako svoje priority...

Ilustračný obrázok k článku Novozvolený primátor Moraviec: 6 priorít, ktoré chcem v meste zrealizovať
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu sme si zvolili nového primátora Zlatých Moraviec. Stal sa ním súčasný mestský poslanec a riaditeľ Strednej odbornej školy technickej Dušan Husár. Oslovil až 1549 Zlatomorav­čanov, ktorí mu vo voľbách odovzdali svoj platný hlas. „Nehovorím, že ma to prekvapilo, ale očakával som tak, že možno vyhrám alebo najhoršie budem druhý,“ zneli jeho prvé slová tesne po zverejnení oficiálnych výsledkov.

Novozvolený primátor už presne vie, aký bude jeho prvý krok po nástupe do primátorskej funkcie. Podľa jeho vyjadrenia to bude personálny audit na mestskom úrade. Jeho súčasťou bude aj výber prednostu a viceprimátora.

Transformácia nemocnice i výstavba bytov

Čo však bude nasledovať potom? Husár má už aj v tom jasno. K ďalším prioritám, ktoré chce v priebehu svojho funkčného obdobia presadiť, patrí zefektívnenie fungovania mestských podnikov, transformácia nemocnice, výstavba nájomných bytov i čistota v meste.

„K prioritám patrí aj výstavba kruhovej križovatky pri mestskom úrade. Projekty sú už pripravené, takže verím, že sa nám tento zámer v spolupráci s NSK podarí uskutočniť,“ skonštatoval Husár.

Chce vychádzať s poslancami

Mestskí poslanci boli v uplynulých volebných obdobiach v opozícii voči úradujúcim primátorom, či už to bol exprimátor Peter Lednár, Serafína Ostrihoňová alebo zastupujúca viceprimátorka Marta Balážová. Husár verí, že jemu sa podarí vzťahy s mestským zastupiteľstvom zlepšiť a poslanci mu budú pri napĺňaní jednotlivých zámerov účinne pomáhať.

„Ak nájdeme spoločnú reč a podporia projekty, ktoré chcem aj v spolupráci s poslancami realizovať, tak to bude pre prospech celého mesta,“ dodal Husár.

Zdroj: Dnes24 / tasr

Môže vás zaujímať:

Oficiálne výsledky volieb v Moravciach: Primátorom sa stal Dušan Husár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM