Peter Klimant Správy

Nový primátor Dušan Husár otvorene: Toto bude môj prvý krok na magistráte!

Novozvolený primátor Zlatých Moraviec Dušan Husár zatiaľ ešte oficiálne nesedí v primátorskom kresle. O tom, čo po svojom príchode do úradu vykoná ako prvé však už má jasno.

Ilustračný obrázok k článku Nový primátor Dušan Husár otvorene: Toto bude môj prvý krok na magistráte!
Zdroj: TASR

Dušan Husár, ktorý vyhral doplňujúce voľby primátora v Zlatých Moravciach, sa do funkcie zatiaľ neponáhľa. Ako uviedol, najprv si chce usporiadať záväzky, ktoré má na Strednej odbornej škole (SOŠ) technickej v Zlatých Moravciach, kde momentálne pôsobí ako riaditeľ. Najbližším termínom, kedy by sa svojej funkcie primátora mesta mohol ujať, je 19. apríl. Vtedy sa bude konať najbližšie rokovanie mestského zastupiteľstva.

„Momentálne však rozmýšľam nad tým, že požiadam zastupiteľstvo o odklad na najbližší možný termín, aby som si stihol usporiadať svoje záväzky, ktoré mám na škole i v rámci mojej ďalšej pedagogickej činnosti. Dnes sa napríklad na SOŠ začala finančná kontrola z Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK), treba počkať aj na poverenie nového riaditeľa školy, ktoré musí podpísať predseda NSK a mám aj ďalšie záväzky, ktoré by som už ako primátor nemohol dotiahnuť do konca,“ povedal Husár.

Prvým krokom, ktorý chce nový zlatomoravský primátor po prevzatí funkcie urobiť, je personálny audit na mestskom úrade. Jeho súčasťou bude aj výber prednostu a viceprimátora. „Pokiaľ ide o funkciu prednostu, tam už mám určité predstavy, ktoré však v túto chvíľu ešte nechcem konkretizovať. V kompetencii primátora je aj výber viceprimátora spomedzi poslancov. O tejto veci však chcem ešte rokovať so zástupcami poslaneckého zboru,“ uviedol Husár.

Môže vás zaujímať:

Nový primátor Zlatých Moraviec Dušan Husár: Prvé slová po volebnom víťazstve!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM