Peter Klimant Rôzne

Letná zábava pre deti: 5 zaujímavých atrakcií a podujatí v Moravciach a okolí

Nenechajte svoje ratolesti premárniť zostávajúce dni z letných prázdnin za počítačom. Prinášame niekoľko tipov na originálnu letnú zábavu s deťmi.

Ilustračný obrázok k článku Letná zábava pre deti: 5 zaujímavých atrakcií a podujatí v Moravciach a okolí
Zdroj: TASR

Prehliadky jazdiarne

Národný žrebčín Topoľčianky počas letnej turistickej sezóny robí pravidelné prehliadky jazdiarne. Pozrieť si ju môžete od utorka do piatka v čase o 9.00 h. – 10.00 h. – 11.00 h. – 13.00 h. – 14.00 h. Vstupné pre deti je 1.50 eur a pre dospelákov sú to rovné dve eurá. V sobotu a nedeľu sú prehliadky k dispozícii o 14.00 h. – 15.00 h. – 16.00 h. Cez víkendy si priplatíte, deti platia dve eurá, dospelí tri. Počas individuálnej prehliadky jazdiarne máte možnosť vidieť históriu a súčasnosť chovu koní v Národnom žrebčíne. Oboznámite sa i s jednotlivými športovými disciplínami, ktoré sa v žrebčíne každoročne organizujú.

Preteky malotraktorov

Toto zrejme zaujme najmä malých chlapcov. Iba kúsok od Zlatých Moraviec, v neďalekých Tesárskych Mlyňanoch, sa uskutoční naozaj zaujímavé podujatie s názvom Varicup. Jedná sa o jubilejný 10.ročník súťaže malotraktorov fabrickej a domácej výroby. Vidieť budeme môcť parádnu jazdu slalomom, jazdu zručnosti a okruh s vodnou priekopou. Netradičné preteky sa budú konať v sobotu 20. augusta pri tunajšej základnej škole.

Zubria zvernica

Zubria zvernica pri Lovciach je ideálnym miestom pre letnú návštevu s deťmi. Vaše ratolesti sa tu môžu pokochať pri pohľade na majestátne zubry, okrem toho sa tu i mnohé naučia. Nachádza sa tu totiž lesnícky náučný chodník. Otváracie hodiny sú denne od 9.00 h. do 17.00 h. Vstupné pre deti je jedno euro, pre dospelých dve eurá. Študenti a dôchodcovia zaplatia 1,50 eur.

Turistika na Hrušov

Jednoduchá turistika pre rodiny s deťmi. Hrad Hrušov sa nachádza medzi Topoľčiankami a Skýcovom. Od parkoviska k hradu je to len kúsok. Na hrade si môžete vychutnať krásny výhľad po širokom okolí. Poteší i príjemné posedenie pri hrade, kde deti nájdu knižnú búdku, no zaujmú ich hlavne veľké drevené piškvorky.

Polietavanie modelárov lietadiel

Pohľad, ktorý dostane deti i ich rodičov. Nebo v našom regióne hromadne zaplavia lietadlá rôzneho druhu. Nepôjde však o skutočné lietadlá, nad hlavami nám budú fičať ich funkčné modely. Už v poradí šiesty ročník spoločného polietavania modelárov sa uskutoční 13. augusta na letisku v Nevericiach. Diváci sa môžu tešiť na letové ukážky rádiom riadených modelov všetkých veľkostí a kategórií.

Môže vás zaujímať:

Letné dni lákajú vziať bicykel na cesty: 3 tipy na skvelý cyklovýlet v našom regióne

Kúpacia sezóna v prírode: Ktoré vodné plochy v kraji odporúčajú hygienici?

TIP na víkendový výlet: Užite si nádhernú panorámu nášho regiónu z vyhliadkovej veže v Nevidzanoch

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM