Peter Klimant Samospráva

Dobrá správa pre chodcov: Lávku cez Žitavu čaká veľká rekonštrukcia

Lávka cez Žitavu pri autobusovej stanici je podľa vedenia mesta v havarijnom stave. To sa má však už čoskoro zmeniť. Čaká ju totiž rozsiahla rekonštrukcia.

Ilustračný obrázok k článku Dobrá správa pre chodcov: Lávku cez Žitavu čaká veľká rekonštrukcia
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

Mostík pre chodcov cez rieku Žitavu pri hlavnej autobusovej stanici v Zlatých Moravciach je v havarijnom stave. Priznáva to i samotná radnica. Hlasy, ktoré žiadali jeho opravu sa pritom ozývali ešte minulý rok. Vtedajšia hovorkyňa mesta Katarína Páleníková však v októbri 2015 povedala, že rekonštrukcia mosta nie je v pláne, nakoľko vtedy neboli na jeho rekonštrukciu vyčlenené finančné prostriedky.

Kompletná rekonštrukcia

V súčasnosti to však vyzerá tak, že ľady sa konečne pohli a lávka sa rekonštrukcie predsa len dočká. „Lávka cez rieku Žitavu je v havarijnom stave, je vypracovaná projektová dokumentácia, aj so zadaním a výmerom. Máme súhlasné stanoviská všetkých dotknutých prevádzkovateľov, následne prebehne stavebné konanie. Rekonštrukcia je plánovaná v plnom rozsahu,“ povedal pre Moravce 24 primátor Dušan Husár.

Koľko mesto za túto opravu zacvaká, nám Husár zatiaľ povedať nevedel. „Celková cena na rekonštrukciu bude vysúťažená prieskumom trhu,“ vyjadril sa.

Bude úplne uzatvorená

Lávka by mala byť opravená už v blízkej dobe. Ako nám Husár prezradil, ak budú všetky legislatívne procesy splnené, predpokladá, že do konca roka 2016 bude jej rekonštrukcia ukončená.

Počas opráv sa však Zlatomoravčania musia pripraviť na to, že lávka bude úplne uzavretá. „Bude vypracovaný projekt dočasného dopravného značenia s usmernením pre chodcov,“ dodal Husár.

Môže vás zaujímať:

Polámané i chýbajúce dosky: Stav detských ihrísk v Moravciach je stále zlý

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM