Peter Klimant Samospráva

Polámané i chýbajúce dosky: Stav detských ihrísk v Moravciach je stále zlý

Stav detských ihrísk v Zlatých Moravciach je podľa ľudí z mesta stále nevyhovujúci. Dosky sú vraj polámané a mnohokrát úplne chýbajú. Dočkáme sa ich opravy?

Ilustračný obrázok k článku Polámané i chýbajúce dosky: Stav detských ihrísk v Moravciach je stále zlý
Zdroj: Dnes24.sk

Zlý stav detských ihrísk v Zlatých Moravciach hlásili ľudia z mesta ešte začiatkom leta. Podľa viacerých občanov boli mestské ihriská v tom čase zanedbané, znečistené, zarastené a v pieskoviskách chýbal piesok.

Údržba začiatkom leta

Samospráva vtedy sľúbila nápravu. Ihriská v Moravciach sa mali postupne opravovať v mesiacoch máj a jún. O ihriská sa u nás starajú Technické služby mesta. Tie sa pre nás v úvode leta vyjadrili, že plánovaná údržba ihrísk bude zahŕňať ich čistenie, výmenu piesku a maľovanie preliezok.

"Všetko do výšky príspevku mesta, ktorý je vo výške 30 000 eur na verejnú zeleň, vrátane kosenia a údržby ihrísk, " povedala pre náš portál začiatkom mája Andrea Hollá z Technických služieb mesta.

Problém pretrváva

Máj a jún je už dávno za nami, napriek tomu problém so zlým stavom detských ihrísk pretrváva. Najnovšie svoju sťažnosť prostredníctvom služby Odkaz pre starostu adresoval mestu Zlatomoravčan Peter. Konkrétne upozornil na zlý stav detského ihriska na Hviezdoslavovej ulici, no ako ďalej povedal, nie je vraj jediné, ktoré je v žalostnom stave.

„Cez prázdninové dni vidieť viac detí aj na detských ihriskách. Smutné je však, ak na deti čaká takéto nebezpečenstvo – chýbajúce dosky resp. poškodené na schodíkoch ku "šúchale“. Videl som podobné nedostatky aj na iných ihriskách," napísal Peter, ktorý zároveň dodal, že by bolo potrebné urobiť nápravu skôr, než dôjde k nejakému úrazu.

Samospráva: Ihrisko bude opravené

Podľa vyjadrenia Technických služieb mesta spomínané ihrisko už raz prešlo opravou, no vedenie podniku napriek tomu priznáva, že jeho zlý stav sa vrátil. „V mesiacoch máj – jún sa dávali na túto šmykľavku dosky, avšak ako vidieť, už sú znova polámané, prípadne chýbajú úplne,“ vyjadril sa mestský podnik.

Deti z Hviezdoslavovej by sa však už čoskoro mali opäť hrať na neponičenom ihrisku. Technické služby mesta totiž prisľúbili jeho ďalšiu opravu. „Ihrisko bude v najbližších dňoch opäť opravené,“ uviedlo vedenie mestského podniku, podľa ktorého sa detské ihriská v Moravciach neustále opravujú, čistia a postupne sa v nich dopĺňa piesok.

Môže vás zaujímať:

Občan žiadal mesto, aby opílilo nebezpečné konáre: Jeho žiadosť bola vyslyšaná, po takmer roku

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM