Správy

Zvýši sa úroveň vyšetrení: V nemocnici pracujú s novou laboratórnou technikou

Dobré správy pre pacientov. Oddelenie laboratórnej medicíny v Nemocnici Zlaté Moravce začalo v týchto dňoch pracovať s dvomi novými prístrojmi.

Ilustračný obrázok k článku Zvýši sa úroveň vyšetrení: V nemocnici pracujú s novou laboratórnou technikou
Zdroj: Nemocnica Zlaté Moravce

Oddelenie laboratórnej medicíny v Nemocnici Zlaté Moravce, člen skupiny AGEL, v týchto dňoch začalo pracovať s dvomi najmodernejšími analyzátormi, ktorými nemocnica zníži celkové náklady oddelenia a vykoná nadštandardný počet vyšetrení za hodinu. Informovala o tom spoločnosť AGEL. Novými laboratórnymi prístrojmi, biochemickým analyzátorom a imunochemickým analyzátorom, nemocnica zvýši úroveň vyšetrení, od ktorých závisí samotná diagnostika ochorenia pacienta.

Nahradili starú techniku

„Prístroje nahradili zastarané a opotrebované staršie typy laboratórnej techniky. Sú navrhnuté tak, aby sa dokázali súčasné laboratóriá vyrovnať so zvyšujúcim tlakom na čas a produktivitu výkonov,“ uviedol vedúci lekár oddelenia Milan Rebek.

Podľa vyjadrenia spoločnosti AGEL, obstaraním biochemického analyzátora, ktorý je najnovší z rady vysokovýkonných analyzátorov určených pre pracoviská klinickej biochémie, oddelenie zvýši užívateľský komfort a analytické možnosti. Taktiež sa znížia aj celkové náklady na prevádzku. Prístroj ponúka výkon 1200 testov za hodinu, s kapacitou 63 rôznych testov v prístroji súčasne, čím sa rozšíria možnosti diagnostiky.

Nemocnica využitím diagnostického zariadenia, imunoanalytického systému rozšíri poskytovanie služieb. „Nový prístroj je moderným diagnostickým zariadením používaným po celom svete. Vyšetruje špeciálne parametre metódami imunochemickej diagnostiky – analytami, ktorými sa diagnostikujú nádorové markery, málokrvnosť, choroby štítnej žľazy, choroby srdcového svalu a nedostatok niektorých vitamínov,“ uviedla spoločnosť AGEL.

Efektívnejšia a jednoduchšia práca

Spokojnosť neskrýva ani riaditeľka nemocnice, ktorá na margo obnovy zdravotníckej techniky uviedla: „Obstaraním nových laboratórnych prístrojov sa vo veľkej miere zefektívni a zjednoduší práca celému tímu pracovníkov Oddeleniu laboratórnej medicíny. V neposlednom rade sa zvýši aj kvalita vyhodnocovaných vzoriek a bezpečnosť pacienta,“ povedala riaditeľka nemocnice Marta Eckhardtová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM