Veronika Kalinová Rôzne

Zlatomoravský jarmok sa už blíži: Na čo všetko sa môžete tešiť?

Zlaté Moravce čoskoro ožijú jarmočnou atmosférou. V dňoch 27. a 28. septembra je pripravený pre Zlatomoravčanov bohatý kultúrny program spojený s predajom tradičného jarmočného tovaru a obľúbenou kolotočovou i ohňovou zábavou.

Ilustračný obrázok k článku Zlatomoravský jarmok sa už blíži: Na čo všetko sa môžete tešiť?
Zdroj: TASR

Predávať sa bude oblečie i pochutiny

„K dnešnému dňu 11. septembra máme vydaných 176 povolení na umiestnenie predajných zariadení a poskytovanie služieb. Máme ešte niekoľko voľných miest, ktoré sa každým dňom zapĺňajú,“ informoval Peter Kmeť, referent oddelenia výstavby a správy majetku mesta ohľadnom Zlatomoravského jarmoku 2013.

Návštevníci jarmoku sa môžu tešiť na bohatý tovar. „Predávať sa bude od textilného tovaru, odevy, koženej galantérie, priemyselného tovaru, domácich potrieb, drogérie, kozmetiky, hračiek, bižutérie, cukroviniek, pochutín až po občerstvenie, predaj burčiaku, vína, tekvicových semiačok,“ bližšie uviedol referent Peter Kmeť.

Kolotočová zábava

Na svoje si na Zlatomoravskom jarmoku 2013 prídu aj deti. Tešiť sa môžu okrem iného aj na obľúbené kolotoče. „Nebude chýbať ani tradičný jarmočný tovar vlastných výrobkov remeselníkov – výrobky z dreva, keramiky, kože, prútia a podobne. Na jarmoku bude aj ľudová technická zábava v podobe kolotočov a iných atrakcií,“ uviedol Peter Kmeť.

Vystúpia aj známe osobnosti

V piatok 27. septembra Zlatomoravčanov svojou prítomnosťou potešia Štefan Skúcaný, Otto Weiter i legendárny Pavol Hammel. Okrem hostí je pre návštevníkov pripravený stredoveký šerm, vystúpenia tanečných skupín a večer sa môžu najmä mladí tešiť na koncerty zlatomoravských kapiel.

Jarmočná sobota sa bude niesť skôr vo folklórnom duchu. Vystúpi Rocháň, Kolovrátok, Chyzerovčanka a iné skupiny. Zlatomoravský jarmok 2013 je oslavou 900. výročia prvej písomnej zmienky o meste Zlaté Moravce.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM