Peter Klimant Samospráva

Zlatomoraveckých poslancov čaká dôležité rokovanie: Schvaľovať sa bude rozpočet nášho mesta

Zlaté Moravce čaká ďalšie zasadnutie Mestského zastupiteľstva. Poslanci budú schvaľovať rozpočet mesta a mestských podnikov, no hlasovať sa bude napríklad aj o novom členovi finančnej komisie, ktorým by sa mal stať tento Zlatomoravčan...

Ilustračný obrázok k článku Zlatomoraveckých poslancov čaká dôležité rokovanie: Schvaľovať sa bude rozpočet nášho mesta
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

V poradí šieste zasadnutie Mestského zastupiteľstva Zlatých Moraviec sa bude konať vo štvrtok o šestnástej hodine v obradnej sále Mestského strediska kultúry a športu. Program rokovania má celkovo 38 bodov. K hlavným bodom patrí schvaľovanie rozpočtu mesta, mestskej nemocnici a mestských podnikov.

V samotnom návrhu rozpočtu Mesta Zlaté Moravce na rok 2015 je zahrnuté aj použitie Rezervného fondu mesta vo výške 2 730 eur na úhradu výdavkov za rekonštrukciu vnútornej kanalizácie v MŠ Kalinčiakova, ktorá bola realizovaná ešte v minulom roku. S tým súvisí aj schvaľovanie použitia finančných prostriedkov z Účelového fondu mesta vo výške 31 600 eur na úhradu výdavkov tejto rekonštrukcie. Z účelového fondu by malo v prípade schválenia návrhu ísť aj 7 260 eur na úhradu výdavkov za nákup cisterny na zabezpečenie zásobovania vodou pre obyvateľov mesta na Martinskom brehu.

Okrem rozpočtu sa bude napríklad hlasovať i o novom členovi finančnej komisie z radov odborníkov. Tí sú momentálne v komisií traja – Erika Grácová, Henrieta Hollá a Helena Dubayová. Posledná menovaná sa svojho miesta v komisií z rodinných dôvodov vzdala. Samotná komisia odporúča poslancom za jej nástupcu zvoliť Jozefa Kováča.

Čítajte tiež:

Členovia komisií v Zlatých Moravciach sú už známi: Pozrite si, ktoré mená kde figurujú…

Funkcie predsedov už majú odklepnuté: 8 mien, ktoré budú v Moravciach šéfovať komisiám

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM