Peter Klimant Rôzne

Zlatomoravecký rok 2015 na FOTKÁCH: 7 zaujímavých momentov, ktoré sa podarilo u nás zachytiť

Ubiehajú posledné dni roka a prichádza čas obzrieť sa dozadu. Vybrali sme pre vás sedem zaujímavých okamihov, ktoré rok 2015 priniesol do nášho mesta a okolia.

Ilustračný obrázok k článku Zlatomoravecký rok 2015 na FOTKÁCH: 7 zaujímavých momentov, ktoré sa podarilo u nás zachytiť
Zdroj: Dnes24.sk

Kalendárny rok, s ktorým sa už onedlho budeme definitívne lúčiť, nebol v Zlatých Moravciach a v okolí skúpy na pekné či prekvapivé momenty, zaujímavé stretnutia a situácie… Mnoho z nich sa podarilo zachytiť a spolu tvoria akúsi mapu toho, aký rok majú Zlatomoravčania za sebou.

O mnohé výjavy sa postarali ľudia, o niektoré príroda. Pozrite si desať fotiek z roku 2015, zachytávajúcich rôzne situácie v na rôznych miestach zlatomoraveckého regiónu:

Odovzdanie moci (foto č. 1)

Hneď na začiatku roka 2015 sa udiala v Zlatých Moravciach veľká zmena vo vedení mesta. Serafína Ostrihoňová prevzala primátorskú štafetu po Petrovi Lednárovi, ktorého porazila v komunálnych voľbách.

Obrovský húf motorkárov v centre mesta (foto č. 2)

Desiatky a desiatky motorkárov sa v marci prehnalo Zlatými Moravcami. Urobili tak v rámci organizovanej spoločnej jazdy. Svojou jazdou vytvorili poriadne dlhú kolónu, ktorá sa na zábere tiahla cez centro nášho mesta.

Nečakaná jarná chumelica (foto č. 3)

V úplnom závere mesiaca marec prišiel šok. Niektoré časti nášho regiónu sa ocitli pod bielou perinou. Husté sneženie vyhnalo cestárov opäť do práce. Odhŕňať sa muselo aj na Skýcove, kde sa Perinbaba poriadne vybláznila.

Polonahé krásky na námestí (foto č. 4)

V Moravciach sa bolo na čo pozerať. Koncom apríla sa v našom meste konalo sústredenie finalistiek súťaže Fotomodelka Európy – Slovakia 2015. Krásne slečny sa oblečené len v plávkach prechádzali priamo na Námestí Andreja Hlinku.

Grófsky pár zavítal do Topoľčianok (foto č. 5)

Vždy v máji sa v topoľčianskom zámockom parku koná veľká udalosť – takzvaný Ranžírung. Ide o tradičnú slávnosť jarného vynášania exotického rastlinstva z oranžérie do okolia zámku. Na celú akciu dohliadal šľachtický manželský pár.

Malé – veľké lietadlo (foto č. 6)

Obloha neďaleko Zlatých Moraviec bola v auguste preplnená lietadlami a raketami. Na letisku v Nevericiach sa totiž konalo veľké stretnutie modelárov týchto letuschopných krásavcov. Keď sa povie model lietadla, každý si hneď predstaví niečo maličké, na fotke však vidno, že malý model lietadla nie je ani z ďaleka až taký malý :)

Rarášok vyčíňal v našom okrese (foto č. 7)

Poriadne nevšedný meteorologický jav sa podarilo zachytiť neďaleko Zlatých Moraviec. Veľký vzdušný vír, ľudovo nazývaný rarášok, v plnej paráda zachytil náš čitateľ Dávid. Jeho fotografia zaujala aj odborníka zo Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu.

Môže vás zaujímať:

Poznáme PROGRAM silvestrovských osláv v Zlatých Moravciach: Čo nás tento rok čaká?

Foto: ilustračné

Rok 2015 v zlatomoraveckom okrese: Pripomeňme si 7 zaujímavých momentov
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM