Peter Klimant Iné športy

Zlatomoraveckí hokejbalisti si to opäť rozdali:O napínavé duely nebola núdza

Hráči Zlatomoraveckej hokejbalovej ligy nelenili a počas sviatočného víkendu si našli čas na odohranie zápasov 8. kola. Na hracej ploche sa klasicky vystriedalo desať tímov, ktoré odohralo päť duelov. Pozrite si sumár týchto zápasov.

Ilustračný obrázok k článku Zlatomoraveckí hokejbalisti si to opäť rozdali:O napínavé duely nebola núdza
Zdroj: Dnes24.sk

Lemons-Corgons – Hbk Stallions 2:1 (0:0, 1:0, 1:1)

  • góly: M. Kozolka, M. Toman – R. Gálik
  • Od začiatku vyrovnaný a bojovný zápas, čo potvrdila aj prvá tretina. V tej druhej sa podarilo domácim streliť jeden gól. Posledná časť hry priniesla dva góly a tri body pre Lemons-Corgons, keď hostia skúšali aj záverečnú hru bez brankára, ale gól sa im už streliť nepodarilo.

DEMONS Hliník n. Hronom – HC Zlaté Moravce U-20 8:0 (2:0, 2:0, 4:0)

  • góly: L. Kršiak 2, P. Galbavý 2, F. Kopčan, M. Matula, M. Dekíš, A. Hrnčiar
  • Od začiatku stretnutia sa hral behavý hokejbal. Mladíci si plnili zodpovedne povinnosti v obrannej tretine, ale kvalita sa ukázala a Demons vyhral prvú tretinu 2:0. Chalani z U20 s nimi držali pre nich relatívne priaznivý výsledok do konca druhej tretiny, po ktorej bol stav 4:0. Lenže v 3. tretine mladíkom z U20 postupne dochádzali sily a Demons si z nich spravili trhací kalendár a tak vyhrali zaslúžene a stúpajú aj v tabuľke, po tomto kole sú na 3.mieste.

Routiners Zlaté Moravce – Jokerit Partizánske 2:3 s.n. (0:1, 1:0, 1:1 – 0:1)

  • góly: P. Dvonč, B. Strákoš – P. Hamara, Š. Peniaška, rozh. nájazd Hamara
  • Najvyrovnanejší zápas kola priniesol hokejbal s množstvom osobných súbojov. Domáci mali hernú prevahu, ale taktická hra Jokeritu na brejky slávila úspech a po jednom takomto skórovali a prvú tretinu tak vyhrali 1:0. V druhej tretine pokračovalo opäť dobývanie bránky Jokeritu, v ktorej podla výborný výkon Buček. V tretej časti hry padli dva góly, po jednom na každej strane a tak zápas dospel do samostatných nájazdov, v ktorých bol jediným úspešným strelcom Hamara.

Benetton – Scorpions 3:5 (2:0, 0:1, 1:4)

  • góly: T. Gajdoš, B. Segíň, P. Kliman – T. Nízl 3, M. Holečka, M. Baťala
  • Zápas mal jasného favorita – Benetton, čo sa potvrdilo v prvej tretine, ktorú priebežný líder vyhral 2:0. V druhej tretine sa hosťom podarilo znížiť, ale na začiatku tretej časti hry šiel Benetton opäť do dvojgólového vedenia a nič nenasvedčovalo tomu, že by z toho zápasu mala byť dráma. Benetton mal prevahu, ale nevedel si poradiť v tretej tretine so skvele chytajúcim brankárom Scorpionsu, ktorý zatiahol roletu. Scorpions hrali na brejky a podarilo sa im otočiť skóre zápasu na 4:3 z ich pohľadu. Na záver domáci odvolali brankára, ale gól nestrelili, práve naopak dostali a Scorpions si tak pripísali prekvapujúce víťazstvo.

Penguins – Devils 11:0 (5:0, 4:0, 2:0)

  • góly: A. Godor 2, D. Ševce 2, M. Bujna, R. Mištík, J. Rakovský, J. Valent, J. Bošanský, P. Lisý, P. Čepček
  • Tučniaci boli v zápase jednoznačným favoritom stretnutia, čo sa odzrkadľovalo počas celého zápasu. Konto súpera zaťažili až 11 gólmi, zatiaľ čo Devilsáci mali problém vôbec získať pásmo a ohroziť brankára Rajnohu, ktorý si tak pripísal shutout. Ojedinelé šance bez problémov likvidoval brankár domácich a tak sa zrodilo jednoznačné víťazstvo Penguins, ktorý sa touto výhrou dostali do čela ZMHL.

Hviezda kola: Tomáš Nízl (SCO)

Aktuálna tabuľka

Poradie Tím Body
1. Penguins 17
2. Benetton 17
3. DEMONS Hliník n. Hronom 17
4. Jokerit Partizánske 16
5. Routiners Zlaté Moravce 13
6. Devils 12
7. Scorpions 10
8. Lemons-Corgons 9
9. Metanolik 5
10. Hbk Stallions 4
11. HC Zlaté Moravce U-20 0

Zdroj: ZMHL, Pavel Dvonč

Foto: ZMHL

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM