Peter Klimant Rôzne

Zlatomoravčanom prekáža zábradlie na autobuske: Dočkáme sa nového priechodu?

Zábradlie na hlavnej autobusovej stanici v Zlatých Moravciach je už dlhodobo tŕňom v oku viacerých cestujúcich. Na to, aby ste sa dostali do vedľajšieho supermarketu, musíte urobiť slušne dlhú obchádzku. Ľudia sa preto pýtajú, kedy pribudne ďalší priechod?

Ilustračný obrázok k článku Zlatomoravčanom prekáža zábradlie na autobuske: Dočkáme sa nového priechodu?
Zdroj: Dnes24.sk

Tak blízko a predsa tak ďaleko. Asi to si hovoria cestujúci, ktorí chcú spraviť nákup v supermarkete vedľa autobusovej stanice v Zlatých Moravciach. Autobuska je totiž od supermarketu oddelená dlhým zábradlím, na ktorom je nedostatok priechodov. Ľudia ho tak musia celé obchádzať. Viacerí cestujúci by preto uvítali, keby pribudol nový priechod.

Občan sa sťažuje

Problém sa riešil i na službe City Monitor, kam Zlatomoravčania zasielajú svoje podnety.

„Chýba priechod v zábradlí od Billy na autobusovú stanicu. Ten ktorý je, je veľmi ďaleko a ľudia sa nachodia, aby k nemu prišli. Pomohlo by, keby bol spravený ešte jeden priechod, napríklad pri vchode do Billy,“ upozorňuje občan zo Zlatých Moraviec.

K podnetu sa vyjadril prednosta radnice Roman Šíra: „Podľa našich zistení z dôvodu zachovania bezpečnosti chodcov bolo osadené zábradlie a vyznačený priechod na tom mieste, ako sa nachádza z dôvodu zamedzenia vbehnutia chodcov do dráhy autobusu,“ povedal Šíra. Zároveň dodal, že pokiaľ ľudom prekáža nedostatok priechodov, treba sa so sťažnosťou obrátiť na spoločnosť ARRIVA Nitra, ktorá je vlastníkom celej nehnuteľnosti.

Oslovili sme Arrivu

Boli sme zvedaví aj na ich reakciu a preto sme spoločnosť oslovili. Dali nám však podobnú odpoveď, akú dostal občan od prednostu Širu. „Priechod pre chodcov je naprojektovaný pred zastávky diaľkových liniek . Od východu z Billy je to približne 30 m. Bude to zrejme hlavne kvôli bezpečnosti , aby ľudia nevchádzali rovno pred prichádzajúce autobusy. Ak by bol priechod rovno pri vchode , zasahoval by do zastávky diaľkových liniek č.2 .,“ odpovedal Gabriel Farkaš z Arriva Nitra.

V tom by bol podľa neho problém, pretože po príchode autobusu, by ľudia nemali šancu cez priechod prejsť. Jednoznačne preto nevedel povedať, či niekedy v budúcnosti dôjde k vybudovaniu nového priechodu. „To by sa museli presunúť aj zastávky, aby bol bezpečný,“ dodal Farkaš.

Nateraz to teda vyzerá tak, že z autobusky budeme musieť na nákupy chodiť i naďalej cez nepraktickú obchádzku.

Foto: City Monitor

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM