Veronika Kalinová Kultúra

Zlatomoravčanky vyspovedali Andreu Boldišovú. Čo o sebe spisovateľka prezradila?

Nitrianska spisovateľka Andrea Boldišová včera besedovala v úzkom kruhu čitateliek v mestskej knižnici. Zlatomoravčanky vyspovedali mladú autorku ženských románov a tá o sebe čo-to prezradila...

Ilustračný obrázok k článku Zlatomoravčanky vyspovedali Andreu Boldišovú. Čo o sebe spisovateľka prezradila?
Foto: Veronika Kalinová / Zdroj: Dnes24.sk

Tretí román dopísaný

Andrea Boldišová prezradila, že pred pár dňami odovzdala vydavateľstvu rukopis svojho tretieho románu. Podľa jej slov bude román opäť tematicky zameraný na problematiku ženy v súčasnom svete. Čitateľky ženských románov sa budú môcť tešiť na ďalší príbeh, tentoraz o nevyliečiteľnej chorobe hlavnej hrdinky. „Protagonistka bude trpieť ťažkou diagnózou, nie však rakovinou. Okrem choroby sa bude musieť popasovať aj s inými životnými ťažkosťami, ktoré jej osud prinesie do cesty,“ povedala spisovateľka. Okrem toto prezradila, že v súčasnosti píše už svoj štvrtý román.

Plány jej kazia postavy

Andrea Boldišová je autorkou dvoch ženských románov. Jej debutom bola kniha s názvom Láska vo vetre a pred nedávnom vydala svoju druhú knihu s názvom Okno do duše. Obe sú zo súčasnosti, pričom námety na písanie nachádza vo vlastnom živote, ktoré potom rozvíja ďalej, avšak veľakrát nie podľa autorkiných plánov. Smerovanie románu určujú najmä jej postavy. „Veľakrát si pri písaní so mnou postavy robia, čo chcú,“ uviedla autorka.

Občasné nezhody s mamou

Prvou čitateľkou jej románov je autorkina mama, ktorá v nej odmalička rozvíjala talent a lásku k písaniu. Inklináciu k tvorbe zrejme Andrea zdedila po nej, lebo aj jej mamina kedysi písala scenáre. „Svoj rukopis dávam čítať ako prvej svojej mame. Veľa sa o tom rozprávame a niekedy sa dokonca aj nezhodneme v smerovaní románu. Nakoniec sa ale vždy dohodneme,“ s úsmevom dodala Andrea Boldišová.

Ak ste besedu s autorkou Andreou Boldišovou premeškali, dnes ju môžete zastihnúť na autogramiáde v Nitre.

Beseda s Andreou Boldišovou
7
Galéria
Foto: Veronika Kalinová / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM