Veronika Kalinová Rôzne

Zlatomoravčania sa už nevedia dočkať jarmoku: Na toto sa tešíte najviac!

V uliciach mesta sme sa opýtali okoloidúcich, na čo sa najviac tešia v rámci jarmočného programu, ktorý je spojený s oslavami 900. výročia prvej zmienky o meste. Zaujímalo nás, či Zlatomoravčania majú aj nejaké výhrady, a zisťovali sme aj to, koľko plánujú oplieskať na jarmoku.

Ilustračný obrázok k článku Zlatomoravčania sa už nevedia dočkať jarmoku: Na toto sa tešíte najviac!
Zdroj: TASR

Boduje Hammel

Z opýtaných Zlatomoravčanov jednoznačne boduje Hammel, na ktorého sa tešia rovnako mladí, ako aj ľudia v zrelšom veku. „Teším sa na moderovanie Madeja a na Hammelov koncert. Podľa mňa bude jeho koncert skvelý, keďže je to pán umelec,“ povedala študentka Alica.

„Pozriem si všetko, nenechám si ujsť pána Skrúcaného, Ota Weitera a pána Hammela,“ povedala nezamestnaná Mária. Podnikateľ Ján sa skôr teší na sobotňajší program, ktorý je bohatý na folklór a dychovku. Mladé študentky Lucia a Ľudmila si nenechajú ujsť tanečné skupiny a večerné koncerty zlatomoravských kapiel.

Výhrady Zlatomoravčanov

„Výhrady ako také nemám k jarmoku, len by ma potešilo, keby jarmok trval dlhšie a aby slávnostný program pokračoval aj v nedeľu, keďže mesto oslavuje 900. výročie. Je to veľká udalosť, ktorú si treba podľa mňa aj patrične uctiť,“ povedal podnikateľ Ján.

Nezamestnaný Zlatomoravčan Lukáš si myslí, že výber pozvaných hostí by mohol byť pestrejší. „Podľa mňa, čo sa týka výberu hostí, je to skôr orientované pre starších a neoslovuje mladých. Vedenie mesta mohlo pozvať aj nejakého mladého speváka alebo speváčku, aby si na svoje prišli aj mladí,“ uviedol svoj názor Lukáš.

Koľko peňazí sa chystáte oplieskať?

Keďže finančná situácia mnohých z nás nie je práve taká, ako by sme si predstavovali, odpovede Zlatomoravčanov boli veľmi opatrné. „No dúfam, že to nebude veľa,“ povedala so smiechom operátorka Kristína. „Uvidíme, čo sa mi bude na jarmoku páčiť. Určite si kúpim nejakú drobnosť a medovníky pre deti,“ povedala mamička Alena.

S konkrétnejšou predstavou odpovedal podnikateľ Ján: „Okolo 40 až 50 eur, ale ak by ma niečo veľmi zaujalo, tak pokojne aj viac.“ Zaujímavo odpovedala aj dôchodkyňa Mária: „Neviem koľko miniem, ale minulý rok som minula okolo 100 eur. Každý rok totiž kupujem svojim šiestim vnúčencom to, čo sa im zapáči, od náušníc, oblečenia až po medovníky a sladkosti. Bude záležať od nich, čo si vyberú,“ zdôverila sa sympatická dôchodkyňa.

O programe a o tom, čo všetko sa bude na jarmoku predávať, sa dočítate v článku Zlatomoravský jarmok sa už blíži: Na čo všetko sa môžete tešiť?

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM