Správy

Zlatomoravčania chcú voliť aj z USA a Fínska: Radnica zaznamenala zvýšený záujem

Už o pár týždňov nás čakajú azda najsledovanejšie a najočakávanejšie parlamentné voľby v histórii Slovenska. Záujem Zlatomoravčanov voliť zo zahraničia je veľký.

Ilustračný obrázok k článku Zlatomoravčania chcú voliť aj z USA a Fínska: Radnica zaznamenala zvýšený záujem
Foto: Peter Simon / Zdroj: Dnes24.sk

Už o pár dní sa rozhodne o tom, kto bude najbližšie štyri roky vládnuť na Slovensku. Voliť sa dá aj zo zahraničia. Zvýšený záujem o túto možnosť je hlásený z celého Slovenska.

Rovnako aj Mestský úrad v Zlatých Moravciach zaznamenal zvýšený záujem o voľbu zo zahraničia. Známe sú aj podrobné čísla.

Ako informovala samospráva, Zlatomoravecká radnica dostala až 132 žiadostí o voľbu poštou.

„Oproti parlamentným voľbám v roku 2016 ide o značný, až štvornásobný nárast. Vtedy o takúto možnosť prejavilo záujem len 33 občanov,“ informuje magistrát.

Nie všetky žiadosti však podľa vyjadrenia mesta spĺňali potrebné náležitosti podľa zákona. Šesť žiadostí muselo byť odmietnutých.

Žiadosti prišli do Zlatých Moraviec celkovo z 15 krajín. „Najviac ich bolo doručených z Českej republiky (40), nasledovala Veľká Británia (31) a Nemecko (16). Okrem týchto krajín prišli žiadosti aj z Rakúska, Španielska, Severného Írska, Grécka, Luxemburska, Nórska, Fínska, Portugalska, Švajčiarska, Poľska, USA a Talianska,“ dodáva mesto.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM