Veronika Kalinová Rôzne

Zlatomoravčania a nepotrebné knihy? Ľudia ich dávajú knižnici, tá zaviedla zlepšovák...

Mestská knižnica v Zlatých Moravciach môže prijímať knihy od občanov ako dar. Zlatomoravčania túto možnosť radi využívajú a svoje nepotrebné knihy knižnici ochotne podarujú.

Ilustračný obrázok k článku Zlatomoravčania a nepotrebné knihy? Ľudia ich dávajú knižnici, tá zaviedla zlepšovák...
Zdroj: Dnes24.sk

Knižnica zaviedla systém

V poslednom čase knižnica zaznamenala zvýšený počet kníh, ktoré chceli Zlatomoravčania knižnici nezištne podarovať. Na druhej strane, nie všetky knihy chce knižnica prijať, preto sa v knižnici zaviedol systém, ako sa budú knihy prijímať a triediť.

„Pristúpili sme k opatreniu, že nám ľudia vopred napíšu zoznam darovanej literatúry a my si z neho vyberieme tituly, ktoré v našej knižnici nemáme, prípadne ich máme opotrebované,“ povedala Anna Šútorová, vedúca Mestskej knižnice v Zlatých Moravciach. Tento systém by mal mestskej knižnici zaručiť, aby sa odoberali len také knihy, ktoré budú pre knižnicu skutočne prínosom.

Zlatomoravčania knihy ochotne darujú

Opýtali sme sa Zlatomoravčanov, či o darovaní kníh vedeli, prípadne či túto možnosť už aj využili. „Nie, nevedel som o tom, ale považujem to za dobrú správu. Nepotrebné knihy by sa určite nemali vyhadzovať do kontajnerom, to už radšej obohatiť mestskú knižnicu alebo určite antikvariát,“ povedal Rastislav zo Zlatých Moraviec.

Podobný názor zdieľa aj pani Mária: „Túto možnosť určite využijem, keď si doma potriedim knihy. Mám ich veľmi veľa a mnohé ležia na poličke už dlhé roky. Asi by bolo lepšie darovať ich."

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM