Kultúra

Zlatomoravčan Tomáš Varga sa ocitol medzi najlepšími: Mladý spisovateľ v TOP 10 prestížnej súťaže!

Zlatomoravčan Tomáš Varga je v nominácii 10 najlepších spisovateľov v prestížnej literárnej súťaži Anasoft Litera. Svoju nomináciu si zaslúžil novelou Grázel.

Ilustračný obrázok k článku Zlatomoravčan Tomáš Varga sa ocitol medzi najlepšími: Mladý spisovateľ v TOP 10 prestížnej súťaže!
Zdroj: Webnoviny.sk

Populárna literárna súťaž Anasoft Litera pozná mená 10 finalistov za rok 2014. Medzi nimi je aj rodený Zlatomoravčan Tomáš Varga (34), ktorý v súťaži bojuje s prozaickou knihou Grázel, ako o tom informuje stránka literárnej ceny. Tomáš má šancu zabojovať o hlavnú finančnú výhru vo výške 10 000 eur, o všetkom sa však rozhodne v septembri.

O tom, že Tomáš nie je žiadne béčko, svedčia aj jeho doterajšie úspechy. Zlatomoravčan získal ocenenie v 14. ročníku súťaže Poviedka 2010 Asseco solutions. Publikoval aj v literárnej prílohe denníka Pravda a novela Grázel, s ktorou súťaží v Anasoft Litere, je jeho knižným debutom, píše Literárny klub.

Literárna cena Anasoft litera sa udeľuje za najlepšie pôvodné slovenské prozaické literárne dielo, ktoré bolo vydané v predchádzajúcom kalendárnom roku. Z tejto súťaže víťazne vyšli mená spisovateľov ako Balla, Monika Kompaníková či Pavel Vilikovský.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM