Peter Klimant Futbal

Zlaté Moravce prelomili sériu prehier: FC Vion zvíťazil na pôde Košíc

Po šnúre neúspešných zápasov sa na Zlaté Moravce konečne usmialo šťastie. Chlapci od rieky Žitavy v sobotňajšom duely zdolali MFK Košice.

Ilustračný obrázok k článku Zlaté Moravce prelomili sériu prehier: FC Vion zvíťazil na pôde Košíc
Zdroj: TASR

V košickom Čermeli sa od úvodných minút hrala vyrovnaná partia a kvalita predvádzanej hry bola podpriemerná. Košičania vyslali prvú strelu na bránu hostí v 3. minúte, ale Kováč so Sekuličovou strelou veľa problémov nemal. V ďalších minútach sa hral medzišestnástkový futbal, ktorý oko diváka príliš nelákal. O ďalší vzruch sa postaral až v 29. minúte Viazanko si z pravej strany vytvoril streleckú pozíciu, Kováč znova bez problémov zasiahol. V zápase chudobnom na strelecké príležitosti zaujala iba strela Nováka, ktorý v 35. minúte halfvolejom poriadne vyprášil rukavice brankára hostí, vyrazenú loptu následne upratal do bezpečia Tipurič.

Do druhého dejstva vstúpili aktívnejšie hostia a Stijakoviča poriadne natiahol Karaš, k vyrazenej lopte sa dostal Sabo, ale z ideálnej pozície nepochopiteľne prestrelil. V 56. minúte sa presadil po centri z pravej strany Karaš, ktorý hlavou otvoril skóre duelu – 0:1. V 65. minúte Viazanko prenikol po pravej strane až do šestnástky hostí, loptu poslal na kopačku Haskiča, ale ten v stopercentnej šanci trafil obrancu a lopta tesne minula priestor brány. Košičania zacítili šancu a o minútu neskôr opäť Viazanko zacentroval do šestnástky Moraviec a tam sa už Haskič na dvakrát presadil – 1:1.

Do tretice sa dostal Haskič do gólovej šance v 68. minúte, prízemnou strelou z ľavej strany už prekonal brankára Kováča, ale lopta tesne minula priestor troch žrdí. Na začiatku 79. minúty sa Haskič znova ocitol v obrovskej šanci, poradil si s brániacim hráčom, vzápätí približne zo štyroch metrov prestrelil bránu. V 85. minúte Diaby trafil ľavú žrď Kováčovej brány, na opačnej strane sa presadil o dve minúty neskôr Juhar, ktorý stanovil rezultát stretnutia na 1:2.

Hlasy trénerov

Marek Fabuľa, tréner MFK Košice: „Boli sme pripravení na to, že Moravce budú hrať hlboký blok a z neho budú vychádzať do brejkov, pretože už asi štyri alebo päť rokov hrajú to isté. Boli sme na to pripravení, ale naši hráči, ktorí sú strelci zahodili toľko tutoviek, nie pološancí. Na druhej strane mal súper tri strely na bránu a dal dva góly. S premieňaním šancí sa veľmi trápime, na jeden gól si ich musíme vypracovať obrovské množstvo. Súper dnes potrestal každú našu chybu.“

Branislav Mráz, tréner Zlatých Moraviec: „Tento zápas sme túžili zvládnuť. Vedeli sme historické okolnosti, že sa nám tu darí. Chcem pochváliť hráčov za poctivý výkon, bol jednoduchý, nehrali sme žiadny veľký futbal. Chceli sme to zavrieť, vytvoriť kompaktnú defenzívu a čakať na svoje situácie. Vypracovali sme si dobré situácie, možno štyri, päť. Je to pre nás dôležité víťazstvo, sme šťastní.“

MFK Košice – FC ViOn Zlaté Moravce 1:2 (0:0)

Góly: 66. Haskič – 56. Karaš, 87. Juhar. Rozhodoval: Samotný, ŽK: Sekulič, Ostojič, Šinglár, 948 divákov.

zostavy a striedania:

MFK Košice: Stijaković – Sekulić, Dimun, Ostojič, Djordjevič – Šinglár – Viazanko, Huk, Pačinda, Haskič – Novák (60. Diaby)

FC ViOn Zlaté Moravce: Kováč – Pavlenda, Tipurič, Pintér, Chren – Sabo, Szöke – Mazan (72. Juhar), Karaš (77. Kovjenič), Orávik – Mikinič (82. Vrablec)

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM