Veronika Kalinová Šport

Zlaté Moravce posilnil nový hráč: Do kádra pribudol útočník s čuchom na góly

Novou posilou corgoňligového futbalového klubu ViOn Zlaté Moravce sa stal Lukáš Szabó. Nový útočník prišiel na hosťovanie do konca aktuálnej sezóny zo Slovana Liberec.

Ilustračný obrázok k článku Zlaté Moravce posilnil nový hráč: Do kádra pribudol útočník s čuchom na góly
Zdroj: Webnoviny.sk

Tréner o novej tvári

Talentovaný hrotový útočník prestúpil v lete z Dusla Šaľa do Liberca, kde má zmluvu na štyri roky. „Stále u nás pretrváva problém s obsadením postu stredného útočníka. V poslednej dobe má veľké zdravotné problémy s chrbtom Nurkovič, dokonca to vyzerá tak, že svoje pôsobenie u nás ukončí,“ prezradil tréner Zlatých Moraviec Branislav Mráz.

„Preto sme hľadali hrotového útočníka a Lukáš Szabó sa nám v tomto smere hodil. Má čuch na góly, je strelec. Jedinou nevýhodou je, že nemá veľa skúseností s najvyššou súťažou, ale verím, že sa šance chytí a pomôže nám aj sebe,“ dodal Mráz.

Na ViOn sa teší

Prvý kontakt medzi trénerom a hráčom prebehol ešte počas letnej prípravy, keď hral Liberec priateľský zápas s ViOn-om, v uplynulom týždni došlo k dohode medzi oboma stranami. „V Liberci som nedostal šancu a nechcel som už ďalej sedieť na lavičke. Hosťovanie mi prišlo vhod, pretože chcem hrávať čo najviac,“ priblížil svoje dôvody Lukáš Szabó, ktorému dal Liberec povolenie v poslednej chvíli a celé hosťovanie sa zrealizovalo v posledný deň prestupového obdobia.

„Osobne to vnímam veľmi pozitívne. Teším sa na nový klub, trénera aj spoluhráčov. Verím, že budem prínosom a pomôžem svojimi výkonmi k dobrým výsledkom mužstva,“ uzavrel Szabó, ktorý sa k tímu pripojí hneď po skončení zrazu reprezentačnej dvadsaťjednotky.

Zlomená noha Kováča

Káder ViOn-u však utrpel počas minulého týždňa aj stratu. Na tréningu si zlomil nohu Lukáš Kováč. Po súboji s Petrom Farkašom zle dostúpil a obnovilo sa mu zranenie chodidla, s ktorým laboroval už v minulosti. Čaká ho tak operácia a podľa vyjadrení trénera Mráza bude mužstvu chýbať minimálne do konca jesennej časti súťaže.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM