Futbal

Zlaté Moravce pokračujú v budovaní kádra: Nové kontrakty pre dvojicu Pindroch - Orávik

Slovenský futbalový fortunaligista ViOn Zlaté Moravce predĺžil zmluvy s dvojicou Peter Orávik a Branislav Pindroch.

Ilustračný obrázok k článku Zlaté Moravce pokračujú v budovaní kádra: Nové kontrakty pre dvojicu Pindroch - Orávik
Zdroj: TASR/Jakub Kotian

Odchovanec Orávik sa s vedením dohodol na zmluve do 31. decembra 2020, v prípade brankára Pindrocha ide o ročný kontrakt s následnou opciou.

Pindroch prišiel do klubu minulý rok v lete. Od začiatku sezóny 2019/2020 dostal priestor medzi tromi žrďami a stal sa stabilnou jednotkou a oporou mužstva. „Sme radi, že dohodou s Pindrochom sme zavŕšili v tíme skúsenosť, ktorú sme tu chceli mať v ďalšom období. Nechceli sme ísť do akejsi neistoty, ktorú sme mali na brankárskom poste takto pred rokom. Preto bol kontrakt s Braňom prioritou. Počas celej uplynulej sezóny ‚Pinďo‘ ukazoval svoju kvalitu a stálosť formy. Sme presvedčení, že v tomto trende bude pokračovať. Tešíme sa, že záujem bol obojstranný, a že pomerne rýchlo sme dospeli k dohode,“ uviedol generálny manažér Marek Ondrejka.

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Bývalý brankár Karvinej, Notts County či Nitry si v dvadsiatich piatich zápasoch udržal desaťkrát čisté konto. „Samozrejme, za túto sezónu som vďačný. Keď som prichádzal do Moraviec, pozíciu jednotky som si nepredstavoval. Dostal som príležitosť a mám radosť, že ma v niektorých zápasoch tréneri podržali. Snažil som sa vždy odvádzať maximum. Škoda, že nám ušla vysnívaná prvá šestka či pohárové finále. Napriek tomu, nemáme sa za čo hanbiť a už teraz sa teším na nový ročník,“ povedal Pindroch.

Po Martinovi Chrenovi bude v klube pokračovať aj druhý najdlhšie slúžiaci hráč pri Žitave Peter Orávik. Tridsaťjedenročný futbalista dostal novú, polročnú zmluvu.

„Teším sa, že som mohol predĺžiť zmluvu s takým klubom ako je ViOn. Som tu už krásnych desať rokov a považujem sa za domáceho hráča. Poznám tu všetkých ľudí, od upratovačiek až po riaditeľa. Tento rok a pol nebol pre mňa jednoduchý. Veľa som nehrával. O to viac som vďačný za šancu, že môžem presvedčiť majiteľa a trénerov, že mám tomuto klubu ešte čo ponúknuť. Urobím všetko pre to, aby som tímu pomohol a rovnako i nastupujúcej generácii. Iba spoločnými silami môžeme dosiahnuť lepšie umiestnenia,“ reagoval Orávik.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM