Peter Klimant Kultúra

Zlaté Moravce cez víkend ožijú: Po roku sa k nám vracia Lupiniarska paráda

Víkend bude v Zlatých Moravciach bohatý na kultúru. V mestskej časti Chyzerovce sa budú po roku konať veľké slávnosti pod názvom Lupiniarska paráda. Na čo všetko sa môžeme tešiť?

Ilustračný obrázok k článku Zlaté Moravce cez víkend ožijú: Po roku sa k nám vracia Lupiniarska paráda
Zdroj: TASR

V zlatomoraveckej mestskej časti Chyzerovce to bude tento víkend poriadne žiť. V sobotu tam štartuje už v poradí šiesty ročník folklórnych slávností pod názvom Lupiniarska paráda, ktoré organizuje občianske združenie Chyzerovce.

Tento folklórny festival sa bude konať v areáli športu a kultúry Chyzerovce so začiatkom o 16:30 hodine. Pripravených je hneď niekoľko zaujímavých folklórnych zoskupení. Tešiť sa môžeme na domácu FS Chyzerovčanka, SSk Trnky, Duo Romanka a Lukáš, DS Lupienok, TS StreetLup, DFS Zlatňanka, FS Šuriančanka a FS Cerianka. Okrem nich sa predvedú aj Manželia Chudoboví z Oravskej Lesnej a folklórna skupina Ponitran.

Lupiniarska paráda nie sú jediné folklórne slávnosti, ktoré naše mesto tento mesiac zažije. Vrcholom tohto hudobno-kultúrneho žánru sú u nás Zlatomoravecké folklórne slávnosti. Tie sa budú konať v nedeľu 23. augusta. Rovnako bude pripravený bohatý program.

Čítajte tiež:

Na Hrušove to bude žiť: Blížia sa hradné slávnosti, tešiť sa môžeme i na zaujímavú novinku

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM