Rôzne

Život utíchol aj na hrade Gýmeš: Sledujte tú zimnú rozprávku, VIDEO

Chýbajú vám prechádzky v prírode? Vďaka týmto záberom sa prenesiete na obľúbené turistické miesto v regióne.

Ilustračný obrázok k článku Život utíchol aj na hrade Gýmeš: Sledujte tú zimnú rozprávku, VIDEO
Zdroj: YouTube.com/Special Team

Počas pandémie už nie sú samozrejmosťou ani výlety do prírody. Aj tie sú oklieštené na okres a podmienené, na pár výnimiek, negatívnym testom.

Jedným z obľúbených miest pre turistov i domácich v nitrianskom regióne je zrúcanina hradu Gýmeš. Počas mrazivých januárových dní tu čarovala zima a vznikli z toho krásne zábery.

Práce utíchli

Kvôli pandémii však utíchol nielen turizmus, ale aj dobre rozbehnuté práce na hrade. Svoje plány preto muselo stopnúť aj občianske združenie Castrum Ghymes, ktoré na záchrane hradu pracuje.

„O to viac sa chceme poďakovať za akúkoľvek podporu, ktorá sa nám dostala v roku 2020. Bez tejto pomoci by viaceré práce vôbec neboli možné, nakoľko najmä činnosti ako stavba lešenia, archeológia, hasenie vápna a iné si vyžadujú účasť väčšieho počtu ľudí. Ďakujeme Ministerstvu kultúry SR, samozrejme ďakujeme aj za pomoc vo forme darovania 2 percent z dane či iné finančné príspevky. Kolos, ako je hrad Gýmeš využije každé euro,“ píše združenie na sociálnej sieti.

Nová sezóna

Optimisticky zatiaľ združenie nevidí ani rok 2021. „Zrejme ani nový rok 2021 nebude prebiehať v štandardnom režime, ale dúfame, že s vašou pomocou môžeme počítať aj tento rok. Hrad vás potrebuje, aby prežil,“ konštatuje občianske združenie na sociálnej sieti.

Foto: ilustračné

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

Zdroj: YouTube.com/ laky channel

Ďalšie pekné video zo zasneženého Gýmeša...

Posted by Hrad Gýmeš on Wednesday, January 20, 2021
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM