Richard Pročka Rôzne

Žitaviansky kotlík má víťaza!

V Žitavanoch práve prebieha tzv. Žitaviansky kotlík. Táto súťaž vo varení gulášu vyvrcholí dnes v podvečerných hodinách a pokračuje až do noci.

Vďaka ŠK Žitavany sa koná už 6. ročník tejto priateľskej akcie pre všetkých, ktorí milujú kotlíkový guláš. Ako prezradil spoluorganizátor podujatia, predseda ŠK Žitavany Pavel Chren, prvého ročníka sa zúčastnili piati súťažiaci. Dnes sa ich na futbalovom ihrisku stretlo rekordných 38! Na všetko dohliadla komisia, ktorej predsedá Ján Solčiansky, riaditeľ SOUP v Zlatých Moravciach. V komisii je aj Dušan Husár, riaditeľ SOŠt v Zlatých Moravciach a Mária Ďuriačová, riaditeľka ZŠ v Žitavanoch. Čestnými hosťami sú podpredseda NR SR Róbert Fico a Juraj Obert, starosta obce Žitavany.

O 13:00 hodine sa odštartovalo varenie gulášov. O 17:00 hodine komisia hodnotila vzorky od všetkých súťažiacich a približne o 18:00 hodine vyhodnotila súťaž a ocenila výhercov. Popri súťaži sa návštevníci mohli tešiť na sprievodný program, ku ktorému patrilo vystúpenie ľudovej hudby a hudobnej skupiny Tramp Song o 16:00 hodine, tombola a najmä vatra. Tú zapálili vo večerných hodinách ako symbol blížiaceho sa výročia SNP. Celé podujatie sa skončí dedinskou veselicou trvajúcou až do noci.

Všetci sú srdečne pozvaní!

Víťazné tímy:
1. miesto – Folklórny súbor Požitavan
2. miesto – Tím Herda Marián, Tím Pitkin
3. miesto – Tím Peter Bedeč

Fotografie víťazov zverejníme už čoskoro!

Sponzori akcie: ŠK Žitavany EDMA – Edita Mandáková Dozorný výbor Jednota v Žitavanoch FRANCESCA – predajňa dámskej módy OD Tekov SKI servis DUVI Šport – Dušan Vitek Hostinec Žitavan – Emil Gálik Potraviny u Šimka – Juraj Sámel Stavebniny ViOn Baumarket K. O. Fruit – Štefan Kršiak Horná krčma – Marian Hudec AD Spektrum – Gustáv Dobiš Obecný úrad Žitavany Anna Šabová

Foto: 1. – 28. z akcie
29. – 32. ceny pre výhercov súťaže a tomboly

kotlik
31
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM