Peter Klimant Samospráva

Zima už klope na dvere: TOTO všetko je pripravené na boj so snehom v Moravciach

Zima čoskoro môže udrieť aj v našom meste a pre cestárov sa začne náročné obdobie. Pozrite sa, čo všetko je v Zlatých Moravciach pripravené na odhŕňanie snehu z ciest a chodníkov.

Ilustračný obrázok k článku Zima už klope na dvere: TOTO všetko je pripravené na boj so snehom v Moravciach
Foto: Peter Klimant / Zdroj: Dnes24.sk

O zimnú údržbu ciest v Zlatých Moravciach sa starajú Technické služby mesta. Rovnako ako každú zimu, i na tohto ročnú sú ich pracovníci už pripravení. "Materiál na zimu máme. Jedna priemerná zima nás vyjde približne 10 ton soli. Potom máme štrk na posyp, to pravdepodobne 30 až 40 ton bude treba. Keď je však snehová vrstva, tak nemá význam ani soliť, ani štrkovať. Viac-menej sa riešia tie strmé svahy, zákruty, kde vynáša. " informuje Branislav Varga, riaditeľ Technických služieb mesta.

Na boj so snehom je pripravený aj ich vozový park, ktorý je tento rok obohatený o nový prírastok. „Na zimnú údržbu máme liazku s odhŕňačom a posypom, máme malú multikáru na posyp chodníkov, máme traktor so zadným pluhom. Novinkou je UNC na odhŕňanie, ktoré sme dostali cez fondy,“ povedal Varga.

Okrem technického vybavenia a posypového materiálu je dôležité mať pripravený i nejaký plán odhŕňania. „Sú určené priority. Zamestnanci vedia, čo treba ako prvé odhŕňať. V prvom rade je potrebné odhrnúť sneh pred nemocnicou, pred SADku, pred úradmi, jednoducho tam, kde sa ľudia najviac pohybujú. Potom prichádzajú na rad ostatné komunikácie,“ dodáva Varga.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM