Peter Klimant Futbal

Žilina sa s Moravcami nemaznala: ViOn bez Kováča v bráne dostal poriadny výprask

Futbalisti Zlatých Moraviec odohrali v nedeľu zápas druhého kola jesennej časti Fortuna ligy 2015/2016. Sily si zmerali so silnou Žilinou, ktorá potvrdila úlohu favorita.

Ilustračný obrázok k článku Žilina sa s Moravcami nemaznala: ViOn bez Kováča v bráne dostal poriadny výprask
Zdroj: TASR

Hostia prišli hneď v 2. min. pri prvej šanci Žilinčanov o brankára a kapitána Pavla Kováča, ktorý si pri obrannom zákroku zranil ľavé zápästie a medzi troma žrďami ho nahradil Ranilovič. Ten inkasoval už z prvej vážnejšej strely na bránu, ktorú vyslal z hranice 16-tky Káčer a na jeho pokus k pravej žrdi slovinský legionár v 9. min. nedosiahol. Domáci pridali v útoku a ďalší presný zásah prišiel v 16. min., keď po napádaní Samateha dostal loptu do prázdnej brány Paur.

Snaha domácich potom na niekoľko minút ustala a občas sa k slovu dostali aj hostia, lenže svoje náznaky šancí nedokázali dotiahnuť do úspešného finále. Žilinčania kontrolovali hru a blízko ku gólu mal najmä Mihalík, ale v 39. min. napol iba bočnú sieť. O pár minút sa nezadarilo na opačnej strane ani na dvakrát dostať loptu do siete Cebarovi, ktorý neuspel ani v nadstavenom čase prvého dejstva.

V druhom polčase mali Žilinčania v úvodnej štvrťhodine hru pod kontrolou, ale dokázali sa dostať iba do jednej vyloženej šance. Káčer po hodine hry našiel pekne prihrávkou Čmelíka, ale jeho strelu zastavil Ranilovič. ViOn vycítil šancu a v 61. min. po peknom uvoľnení znížil strelou spoza 16-tky Krznarič. O štyri minúty mohol vyrovnať Školnik, no jeho krížna strela šla iba tesne vedľa pravej žrde. Hostia poslali do útoku čerstvých hráčov a snažili sa zaskočených domácich uzemniť ešte viac. V 69. min. sa však na pravej strane uvoľnil Špalek, prihral spätne do 16-tky Škvarkovi a ten rutinérsky zvýšil opäť na rozdiel dvoch gólov.

Hra však ani potom neprinášala veľa pekných momentov, bolo v nej veľa chýba a nepresností. V 77. min. poslal domáci kouč Adrián Guľa na trávnik kanoniera Jeliča a chorvátsky legionár si po sóle od polovice ihriska a obstrelení Raniloviča už po necelých dvoch minútach otvoril strelecký účet v novom ligovom ročníku. Žilinčania už potom zápas pohodlne kontrolovali a v závere po centri Letiča z priameho kopu uzavrel na konečných 5:1 svojím druhým gólom v zápase Paur.

Hlasy trénerov

Adrián Guľa, tréner MŠK Žilina: „Jasný výsledok, päť pekných gólov a pokiaľ sme hrali v plnej koncentrácii, tak mal náš výkon vysokú kvalitu. V určitých úsekoch sme stratili koncentráciu, pretože pre chalanov nie je ľahké prepnúť sa z režimu pohárového zápasu a postupových emócií, obzvlášť keď sme rýchlo viedli 2:0. Chlapci to ale zvládli a je to pre nás dôležitý vstup do novej ligovej sezóny.“

Milko Djurovski, tréner ViOnu Zlaté Moravce: „Vedeli sme, že v Žiline nás čaká ťažký zápas. Dostali sme rýchlo dva góly. Mali sme šancu vrátiť sa do zápasu dvoma šancami, ale vyšlo nám to až v druhom polčase. Potom sme to však mali opäť ťažké, lebo domáci ukázali svoju kvalitu a rozhodli o zápase. Moji hráči však vydali zo seba maximum, súperovi gratulujem k výhre.“

MŠK Žilina – FC ViOn Zlaté Moravce 5:1 (2:0)

Góly: 9. Káčer, 16. a 89. Paur, 69. Škvarka, 79. Jelič. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Škvarka (Žilina), 1689 divákov

zostavy a striedania:

  • Žilina: Volešák – Mabouka, Vavro, Škriniar, Letič – Káčer, Pečovský – Bénes (46. Škvarka) – Čmelík (60. Špalek), Paur, Mihalík (77. Jelič)
  • Zlaté Moravce: P. Kováč (4. Ranilovič) – Samateh, Tipurič, Milojevič – Burič – Krznarič, Školnik, Mršič – Orávik, Cebara (65. Mance), Glavaš (66. Kupec)
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM